حفاری های غیرمجاز در بخشهایی از محوطه باستانی منجنیق صورت می گیرند
به گزارش مالکوم، ایسنا/ براساس آخرین اخبار منتشر گشته، حفاری های غیرمجاز در بخشهایی از محوطه باستانی منجنیق صورت می گیرند.
نسرین کریمی، یک دوستدار میراث فرهنگی گفت: اگرچه اقدامات کور و ناآگاهانه حفاران غیرمجاز به این محوطه آسیب رسانده اما واضح است که حفاظت از آثار نهفته در خاک این محوطه و مطالعه و کشف علمی آنها علاوه بر حل مسائل مهمی درباره تاریخ و فرهنگ ایران، توسعه گردشگری و در نتیجه رونق مالی را برای این منطقه به ارمغان می آورد.
وی اضافه کرد: همچنین در جریان کاوش های باستان شناسی میتوان مجموعه بی نظیری از آثار تاریخی را کشف کرد و در معرض دید و نظر پژوهشگران و علاقمندان قرار داد.
منجنیق شهری باستانی بازمانده از دوره ساسانی در اطراف شهرستان باغملک و در مجاورت رودخانه ابوالعباس قرار گرفته است. آثار تاریخی موجود در این محوطه باستانی شامل پل تاریخی ساخته شده از سنگ و ساروج و سنگ آسیابی متعلق به دوران ساسانی تا اسلامی است. به استناد برخی شواهد موجود در منطقه همچون آسیاب، برخی از باستان شناسان معتقد به وجود شهری تاریخی در دل خاک این محوطه تاریخی هستند. این در حالی است که این محوطه با برخورداری از چنین قدمتی تا به حال در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده است.
او با تاکید بر اینکه انجام کاوش های علمی و باستان شناسی برای شناسایی بهتر و کشف آثار تاریخی در این شهرستان امری ضروری است، بیان کرد: با کاوش در محوطه تاریخی و کشف آثار میتوان تا حد زیادی از تخریب و دست درازی به این محوطه جلوگیری کرد.
کریمی با بیان اینکه اداره میراث فرهنگی به تنهایی قادر به حفظ این هویت ملی و آثار تاریخی آن نخواهد بود، گفت: حراست از عهده این اداره به دلیل محدودیت یگان حفاظت از عهده میراث فرهنگی خارج است و به همین دلیل حفاظت از این محوطه باستانی به شدت همکاری و مشارکت مردمی را می طلبد.
این دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به اینکه تعداد نیرو و امکانات لازم برای مقابله با حفاران غیرمجاز در این شهرستان کم و محدود است، بیان کرد: فرهنگ سازی در این بین شاید بهترین راه حل برای مقابله با دست درازی ها به آثار تاریخی این محوطه باشد.
منبع: همگردی