افزایش دما و رطوبت باعث بروز تنش در محصولات کشاورزی می گردد
به گزارش مالکوم، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با افزایش دما و رطوبت بروز تنش در محصولات کشاورزی مانند خرما، مرکبات، کنجد و نشای سبزی و صیفی در گلخانه ها دور از انتظار نیست.

به گزارش از ، احمد سبحانی اضافه کرد: این تنش ها باعث بروز عارضه پژمردگی خوشه خرما، سرخشکیدگی شاخه مرکبات، ریزش برگ و میوه، سوختگی یک طرفه و کم آبی میوه و در گلخانه منجر به بوته میری نشا های سبزی و صیفی می گردد.
او ادامه داد: افزایش شدید دما باعث فعالیت بیش از حد برخی از آفات و بیماری ها از جمله کنه های نباتی در مرکبات و نخیلات، شیوع بیماری قارچی ناتراسیا، عامل خشکیدگی شاخه در مرکبات، شیوع بیماری قارچی ماکروفومینا (عامل بیماری ساق سیاه کنجد) و بوته میری های ناشی از قارچ های فایتوفتورا، رایزوکتونیا و فوزاریوم در نشا ها می گردد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به راه های کاهش تنش برای باغداران، کشاورزان و گلخانه داران، اعلام کرد: در نخلستان ها که امکان آبیاری وجود دارد، آبیاری صورت گیرد و در نخیلاتی که امکان آبیاری وجود ندارد، خوشه ها تنک شوند.
سبحانی مطرح نمود: کشاورزان از انجام هرگونه تغذیه تا رفع شدن شرایط تنش خودداری و دور و میزان آبیاری را در مرکبات با دقت و با توجه به احتیاج گیاه تنظیم نمایند.
او اضافه کرد: تا حد امکان تا رفع شدن تنش از استفاده از سموم خودداری گردد و گلخانه داران دما و رطوبت گلخانه را به صورت مستمر پایش نمایند و سطح خارجی گلخانه ها را پوشش مناسب دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: مزارع کنجد در حد احتیاج آبیاری گردد تا از تنش های خشکی و بیماری که منجر به کاهش شدید عملکرد می گردد، جلوگیری گردد.
ک
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان