رشد 15 درصدی فراوری عسل در زنجان
به گزارش مالکوم، به گزارش خبرنگاران، حسین جعفری شامگاه دوشنبه در جلسه کارگروه کشاورزی، به فراوری عسل در استان زنجان اشاره نمود و اضافه کرد: بیش از هزار و 77 تن عسل طی هشت ماه سالجاری در استان فراوریشده، خوشبختانه فراوری عسل در استان بیش از 15 درصد رشد دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: استان زنجان با دو نوع شرایط آب و هوایی یکی از مناطق مستعد پرورش زنبور عسل در کشور است.
جعفری تأکید کرد: سال جاری طبق سرشماری انجام گرفته استان زنجان دارای 2 هزار و 252 زنبورستان است که یک هزار و 733 نفر در این زنبورستان ها مشغول به کار هستند و شغل اصلی 870 نفر از بهره برداران استان زنجان زنبورداری است.
وی گفت: سال جاری بر اساس سرشماری 111 هزار و 691 کندوی زنبورعسل در استان زنجان به ثبت رسیده که از این تعداد 270 کندو بومی و مابقی مدرن بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ابراز کرد: شهرستان زنجان با 393 تن بیشترین و شهرستان ایجرود با 31 تن کمترین مقدار فراوری عسل در استان را دارند.
جعفری توضیح داد: عمده نژادهای زنبورعسلی که در استان زنجان پرورش داده می گردد نژاد مدا و نژادهای بومی است و طی سال های اخیر نژادهای اصلاح شده از جمله کارنیولا و کارنیکا نیز توسط زنبورداران مورد استفاده قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: بخش زنبور عسل وابسته به محیط، شرایط جوی مساعد و مناسب است و زمانی که این شرایط نامساعد باشد فراوری عسل کاهش می یابد و در این میان تنوع اقلیم و وجود گونه های گیاهی متنوع در استان زنجان موجب شده زنجان منطقه ای مناسب و مستعد برای پرورش زنبورعسل باشد.
منبع: خبرگزاری مهر