نانوقطرات می توانند به یک تومور حمله نمایند خبرنگاران

به گزارش مالکوم، پژوهشگران نشان دادند که با راهنمایی قطرات به داخل تومور و تبخیر کنترل شدن آن ها می توانند تومور سرطانی را از بین ببرند.

نانوقطرات می توانند به یک تومور حمله نمایند خبرنگاران

همراه ما باشید و با تور قطر از مروارید خلیج فارس دیدن کنید و زیبایی های شهر دوحه را در خاطراتتان ثبت کنید.

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، تزریق قطرات ریز به تومور و بخار کردن آ ن ها با استفاده از اولتراسونیک متمرکز می تواند یک روش جدید برای ردیابی تومور یا تحویل دارو به سلول های سرطانی باشد. محققان دانشگاه توئنته پدیده جدیدی را نشان دادند که باعث تبخیر قطرات می گردد. این پدیده دقیقاً در فرکانس تشدید صوتی اتفاق می افتد و باعث کاهش سریع و کارآمد فشار داخل قطره، تا زیر آستانه تبخیر می گردد. نتایج این تحقیق در Physical Review Letters به چاپ رسیده است.

میکروقطره ها، با استفاده از یک پوسته نازک تثبیت شده، می توانند با استفاده از امواج فراصوت در جریان خون مشاهده شوند. این پدیده در تعداد فزاینده ای از بخش های پزشکی، از تصویربرداری تا درمان به کار گرفته شده است. با این حال این قطرات با این که بسیار زیاد هستند، ولی نمی توانند به تومور حمله نمایند. اما قطرات کوچکتر، در اندازه های نانومقیاس، می توانند این کار را انجام دهند.

با راهنمایی آن ها به سمت تومور و بخار شدن آن ها در نقطه مورد نظر، حباب هایی که تشکیل می شوند می توانند اثر درمانی در داخل تومور داشته باشند. تبخیر یک پدیده فیزیکی معمولی به نظر می رسد که همه چیز آن از قبل شناخته شده است، اما محققان دانشگاه توئنته ساز و کار جدیدی را برای تبخیر شدن نشان داده اند.

این پدیده براساس رزونانس است، دقیقاً مانند زمانی که یک شیشه بلوری در اثر صدای نت ویژه ای شکسته می گردد. در فرکانس تشدید است که می توان تبخیر را راهنمایی و تقویت کرد. این تحقیق با استفاده از قطرات هیدروفلوروکربن (HFC) با نقطه جوش کم اجرا شده است.

در عمل، کنترل تبخیر به سختی انجام می گردد، زیرا به نقاط هسته زایی مورد احتیاج است، نقاطی که محرک های تبخیر هستند. کاهش شدید فشار در هنگام تشدید، شش برابر کمتر از مایع اطراف، باعث می گردد که احتمال بخار شدن افزایش یابد.

اثر تشدید ناشی از تفاوت در سرعت صوت است که در داخل فلوروکربن، بسیار کمتر از آب یا بافت اطراف آن است.

محققان با ارسال یک موج صوتی به قطرات، چگونگی تحریک تبخیر شدن را نشان می دهند. این تبخیر شدن بسیار کنترل شده، می تواند منجر به روش های جدیدی برای درمان تومور گردد.

تصور کنید که همان لحظه که قطره به تومور حمله نموده است، کلید فرآیند تبخیر شدن را روشن کنید، تبخیر شدن می تواند به تومور آسیب برساند. همچنین می توان از این فرآیند کنترل شده برای رساندن دارو ها به صورت موضعی و انحصاری به تومور، بدون عوارض جانبی در بقیه بدن، استفاده کرد.

این درک جدید که محققان به دست آورده اند، می تواند در حوزه های غیرپزشکی نظیر فرآیند احتراق یا ذخیره سازی انرژی استفاده گردد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 24 اسفند 1399 بروزرسانی: 24 اسفند 1399 گردآورنده: malcom.ir شناسه مطلب: 1411

به "نانوقطرات می توانند به یک تومور حمله نمایند خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نانوقطرات می توانند به یک تومور حمله نمایند خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید