کلاس داری برای معلمان سخت شده است
به گزارش مالکوم، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تنبیه بدنی دانش آموزان ممنوع است و با متخلفان برخورد می گردد، شرایط موجود برای مدیریت کلاس را سخت توصیف کرد.

قاسم علی خدابنده با حضور در دفتر خبرنگاران و در گفت وگو با خبرنگاران این تحریریه در خصوص خشونت های دو سویه ای که از جانب معلمان و دانش آموزان و خانواده ها در آموزش و پرورش استان اتفاق افتاده، گفت: از همکاران می خواهیم خویشتن داری نمایند و در مدارس خشونت به خرج ندهند اگرچه شرایط برای معلمان در برخورد با دانش آموزان سخت شده است.
وی همچنین توضیح داد: اگر آیین نامه را که روندی بسیار طولانی دارد، بخواهیم در برخورد با دانش آموزان سرکش اجرا کنیم، سال تمام می گردد. این شرایط سخت گیرانه برای همکاران ما هم عواقبی دارد.
آنچه در ادامه می خوانید بخش سوم مشروح گفت وگوی تفصیلی خبرنگاران با مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی است.
- در امسال شاهد چندین اتفاق در تنبیه بدنی دانش آموزان و همچنین تعرض والدین به معلمان در آموزش و پرورش استان بوده ایم. آموزش و پرورش در خصوص این اتفاقات چه موضعی دارد؟
تنبیه بدنی در مدارس تحت هر عنوان و توسط هر شخص ممنوع است و با متخلفان برخورد خواهیم کرد. در اتفاقی که اخیراً درمورد تنبیه بدنی دانش آموزی افتاده بود، مسئولان مدرسه خبر را در مدرسه نگه داشته بودند و به ما هم منتقل نکردند، تا روزی که خبر در رسانه ها منتشر شد. ما هم بلافاصله تیمی را برای پیگیری و آنالیز موضوع تشکیل دادیم.
از همکاران می خواهیم خویشتن داری نمایند و در مدارس خشونت به خرج ندهند. دانش آموزان ابتدایی از یک معصومیتی برخوردارند و حیف است که با رفتار یک معلم حیثیت کاری 90 هزار فرهنگی در استان زیر سوال رود.
در خصوص برخورد والدین با مسئولان مدرسه و معلمان از ابتدای سال چندین مورد داشتیم که به وسیله دستگاه قضایی موضوع را پیگیری کردیم و متاسفانه یا خوشبختانه همکاران ما رضایت دادند، اما ما به وسیله مدعی العموم پیگیر هستیم. در جلسه حضوری با رئیس کل دادگستری استان صحبت شد که موضوع به وسیله مدعی العموم پیگیری گردد.
خیلی صلاح نمی دانیم اخبار مربوط به همکاران منتشر گردد به این دلیل است که در جامعه التهابی ایجاد می گردد و یادگیری منفی ممکن است رخ دهد و قداست معلمان زیر سؤال رود. به همین دلیل خیلی پسندیده نیست، اخبار همکارانمان که مورد تعرض واقع می شوند خیلی مطرح گردد. هر چند خواست معلمان این است که چرا هنگامی که دانش آموزی تنبیه می گردد خبر آن به سرعت منعکس می گردد اما هنگامی که معلمی مورد تعرض قرار می گیرد، اخبار آن انعکاس مطلوبی ندارد.
- نحوه برخورد صحیح با دانش آموزان نافرمان و سرکش چگونه باید باشد؟
شرایط برای معلمان در برخورد با دانش آموزان سخت است. اخراج دانش آموز از کلاس و مدرسه به راحتی امکان پذیر نیست. تنبیه بدنی هم امکان پذیر نیست. جریمه و مشق باعث بروز اعتراضاتی می گردد. شرایط در کلاس درس سخت شده زیرا جمعیت دانش آموزان افزایش یافته اند و در این بین چند دانش آموز پیدا می شوند که از معلم تبعیت ننمایند؛ بنابراین کلاس داری سخت می گردد و در این مواقع خیلی وقت ها در حق سایر دانش آموزان هم اجحاف شده و وقت دبیر صرف این دانش آموزان نافرمان می گردد. انتظارات و توقعات خانواده ها هم خیلی متفاوت شده است. خانواده ها باید بپذیرند که معلم یک فرد دلسوزی است که برای تربیت بچه ها زحمت می کشد و او هم مثل سایر افراد آستانه تحملی دارد که یک جایی لبریز می گردد. خانواده ها را به خویشتن داری دعوت می کنم که بپذیرند شرایط سختی برای معلمان وجود دارد.
اگر بخواهیم آیین نامه را در برخورد با دانش آموزان اجرا کنیم در ابتدا باید تذکر شفاهی داده گردد، بعد دانش آموز به دفتر مدرسه فرستاده گردد. سپس خانواده دانش آموز به مدرسه دعوت گردد. تذکر کتبی و سپس تذکر درج در پرونده مراحل بعدی است. سپس دانش آموز از رفتن به کلاس درس طی چند ساعت تا 3 روز محروم می گردد و البته این محرومیت را با حضور در مدرسه باید طی کند. اگر باز هم دانش آموز اصلاح نشد کلاس او باید عوض گردد. مرحله آخر هم عوض کردن مدرسه است. تا این اتفاقات بیفتد سخت است و طول می کشد و سال تحصیلی تمام شده. این شرایط سخت گیرانه برای همکاران ما هم عواقبی دارد.
دبیر: شیده ناعمی
منبع: خبرگزاری ایسنا