شیوه نامه بهداشتی مهدهای کودک در همه گیری کووید 19
به گزارش مالکوم، یکی از اماکن عمومی که در زمان همه گیری کرونا باید مورد توجه قرار گیرد مراکز نگهداری بچه ها و مهدهای کودک است. این مراکز به لحاظ انتقال بیماری در زمان همه گیری از اهمیت به سزایی برخوردارند زیرا از یک طرف والدینی که کارمند هستند ناگزیرند بچه ها خود را به این مراکز بسپارند و از طرفی بعضی والدین به دلیل مشغله های کاری و حضورنداشتن در منزل از این مراکز استفاده می نمایند.
ولی به دلیل اهمیت سلامت بچه ها و همچنین ارتباط بچه ها با والدین خود می تواند یکی از راه های انتقال بیماری به حساب بیایند. در مهدهای کودک باید در اتاق های مشترک نگهداری کودک، فاصله گذاری فیزیکی انجام گردد. به طوری که تخت ها حداقل یک تا دو متر از هم فاصله داشته باشد.سطوح مشترک به طور مستمر نظافت و سپس گندزدایی گردد.
از تجمع همزمان بچه ها در سالن اجتماعات و اتاق معاینه یا مشاوره خودداری گردد. تمام دیدار ها و بازدیدهای گروهی والدین لغو گردد. از برگزاری برنامه هایی مثل جشن تولد، اردو و... خودداری گردد.
کارکنان از مواجهه چهره به چهره پرهیز نموده و فاصله گذاری اجتماعی را در حین کار و پس از آن رعایت نمایند. تهویه در اتاق ها باید با استفاده از سامانه های تهویه یا بازگذاشتن در و پنجره که هوای تازه به اتاق وارد گردد، انجام گردد.
گندزدایی سطوح مثل دیوارها، کف، پنجره، شیرآلات و... به صورت روزانه انجام گردد. آبخوری ها و آبسردکن ها به طور موقت حذف گردد. سرویس های بهداشتی پس از نظافت به طور روزانه گندزدایی گردد.
شست وشوی صحیح دست ها به بچه ها آموزش داده گردد و مربیان و کارکنان مهدکودک بر نحوه شست وشوی دست بچه ها نظارت نمایند.
از محلول های ضدعفونی دست در هر طبقه برای استفاده کارکنان و بچه ها استفاده گردد. از مواد غذایی طبق دستورالعمل وزارت بهداشت استفاده گردد.
دفع پسماندها باید به شیوه بهداشتی در سطل های دردار و پدالی صورت بگیرد. تا حد امکان وسایل آموزشی و بازی افراد به صورت شخصی استفاده گردد.
مبلمان فضای آزاد به صورت روزانه گندزدایی گردد. تخت، گهواره و همه تجهیزات موجود روزانه گندزدایی گردد. استفاده از وسایل مشترک شامل بالش، ملحفه و زیرانداز ممنوع است.
مهندس رضا روحی - مسوول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شمال تهران / روزنامه خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاین