طرز تهیه ترشی کلم قرمز خانگی و خوش طعم

به گزارش مالکوم، ترشی کلم قرمز یکی از مخلفات مورد استفاده در کنار غذای اصلیست که به دلیل رنگ قرمز و جذاب خود، جنبه تزئین دارد و معمولا به عنوان دورچین غذا به کار می آید.

طرز تهیه ترشی کلم قرمز خانگی و خوش طعم

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کلم قرمز یکی از سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که در از بین بردن رادیکال های آزاد و پیشگیری از ابتلا به سرطان، نقش مهمی را بر عهده دارند. مصرف کلم قرمز به صورت خام باعث ایجاد نفخ شده و معمولا خوشایند نیست، ولی با این سبزی خوش رنگ می توان نوعی ترشی خوشمزه درست کرد که برای دورچین انواع غذا بسیار مناسب است. در ادامه با روش تهیه ترشی کلم قرمز آشنا می شوید.

ترشی یکی از مخلفاتی است که با سرد شدن هوا میل و رغبت افراد به خوردن آن افزایش می یابد و مصرف آن در کنار غذا هایی همچون آبگوشت، استانبولی، دمپختک و... بسیار دلچسب و لذت بخش است. برای درست کردن انواع ترشی، میوه و سبزیجات در سرکه خوابانده می شود و برای جاافتادن ترشی نیاز به سپری شدن زمان مشخصی است تا تخمیر اجرا شده و عطر و طعم مطلوبی ایجاد شود.

طرز تهیه ترشی کلم قرمز

مواد لازم
کلم قرمز1 عدد
نمک2 قاشق غذاخوری
سرکه سفید10 فنجان
ادویه ترشی6 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. کلم را از طول به چهار قسمت تقسیم کرده، قسمت انتهایی آن که سفت تر است و برگ های بیرونی را جدا کرده و دور بریزید.
  2. با یک چاقوی تیز، برگ های کلم را به قطعات نه خیلی ریز و نه خیلی درشت برش بزنید.
  3. کلم های خرد شده را در یک کاسه بزرگ ریخته و 2 قاشق غذاخوری نمک روی آن ها بپاشید.
  4. روی کلم ها یک بشقاب قرار دهید و روی آن وزنه سنگینی بگذارید تا قطعات کلم به هم فشرده شوند. اجازه دهید کلم ها به مدت 24 ساعت در این شرایط بمانند.
  5. پس از 24 ساعت، قابلمه بزرگی را آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  6. بطری های شیشه ای را تمیز بشویید و سپس برای استریل شدن در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه در آب بجوشند.
  7. سرکه و ادویه ترشی را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به مدت 6 دقیقه بجوشند.
  8. پس از استریل شدن شیشه ها آن ها را از آب جوش خارج کرده و با کلم پر کنید، به گونه ای که 2 سانتی متر از سر هر بطری خالی باشد.
  9. سرکه و ادویه جوشیده شده را به صورت داغ روی کلم بریزید، طوری که بطری کاملا با سرکه پر شود.
  10. درب بطری ها را به مدت 1 دقیقه در آب بجوشانید، سپس از آب جوش خارج کرده و اجازه دهید تا خشک شوند.
  11. پس از خنک شدن محتویات بطری ها، درب آن ها را محکم بسته و در جای خنک قرار دهید.
  12. ترشی کلم قرمز پس از 6 روز آماده است و می توانید مورد استفاده قرار دهید.

چند نکته مهم در استفاده از کلم قرمز

  • از خریدن کلم نصف شده خودداری کنید، زیرا کلم به محض برش خوردن ویتامین C خود را از دست می دهد.
  • کلم قرمز را هنگام مصرف بشویید و از شستن و نگهداری آن خودداری کنید.
  • برای نگهداری کلم قرمز بدون شستن و خرد کردن، آن را در نایلون قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

مضرات زیاده روی در خوردن ترشی

  • از آنجا که ترشی ها حاوی مقدار زیادی اسید هستند، بدن برای خنثی کردن اسید اضافی، املاح قلیایی مانند کلسیم را از استخوان ها خارج کرده و منجر به کاهش آن می شود؛ بنابراین افراد مستعد پوکی استخوان یا کسانی که کلیه سنگ ساز دارند، باید در مصرف انواع ترشی جانب احتیاط را رعایت کنند.
  • این ترشی های اشتها برانگیز با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی باعث سرعت هضم غذا و افزایش اشتها شده و منجر به ایجاد مشکل چاقی و اضافه وزن می شوند.
  • ترشی ها مقدار زیادی نمک در خود دارند که مصرف آن ها برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه، بیماران قلبی- عروقی و افراد دارای فشار خون بالا مضر است و این افراد باید با احتیاط آن را مصرف کنند.
  • مصرف ترشی های مملو از ادویه های تند با غذا های گوشتی باعث کاهش جذب پروتئین گوشت می شود؛ بنابراین بهتر است در تهیه ترشی ها از ادویه و نمک کمتری استفاده شود تا از سلامت بیشتری برخوردار باشند.

به نظر شما برای بهتر شدن کیفیت یک ترشی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ نظرات و دیدگاه های خود را در انتهای این مطلب در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 22 اسفند 1399 بروزرسانی: 22 اسفند 1399 گردآورنده: malcom.ir شناسه مطلب: 1407

به "طرز تهیه ترشی کلم قرمز خانگی و خوش طعم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی کلم قرمز خانگی و خوش طعم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید