Gears of War 4؛ مبارزه به سبک اربابان جنگ

به گزارش مالکوم، مجله دیجی کالا - مجید نوردوست: یکسری از بازی ها در هر نسل و هر پلتفرمی به الگو تبدیل می شوند. در نسل گذشته این اتفاق برای مجموعه آنچارتد (Uncharted) روی پلی استیشن 3 و چرخ های جنگ (Gears of War) برای ایکس باکس 360 افتاد. بازی هایی که هواداران زیادی کسب کردند و اکنون به عنوان محبوب ترین بازی های نسل گذشته شناخته می شوند. همین محبوبیت به نسل هشتم هم کشیده شد.

Gears of War 4؛ مبارزه به سبک اربابان جنگ

خیلی از گیمرها خواستار قسمت جدید این دو مجموعه بازی ها بودند و شرکت های سونی و مایکروسافت هم می دانستند که با ساخت قسمت جدید کلی کنسول بازی می فروشند. این شد که آنچارتد 4 چند ماه پیش راهی بازار شد و همین چند وقت پیش هم Gears of War 4 عرضه شد.

چهارمین قسمت از مجموعه چرخ های جنگ در حالی 5 سال پس از قسمت سوم راهی بازار شده که استودیوی جدیدی وظیفه ساخت آن را به عهده دارد. استودیوی Epic Games دیگر این مجموعه را نمی سازد و کل مجموعه را به مایکروسافت فروخت.

اینجا بود که استودیوی تازه تاسیس The Coalition که در کانادا واقع شده وظیفه ساخت قسمت جدید را به دست گرفت. اتفاقی که برای بسیاری از هواداران این مجموعه بازی ها نگران نماینده بود. چطور یک استودیوی تازه تاسیس می تواند دنباله ای پیروز برای یکی از محبوب ترین بازی های ایکس باکس بسازد. البته افراد کاملا با تجربه ای در این استودیو حضور داشتند که از بین آن ها می توان به راد فرگوسن (Rod Fergusson) اشاره نمود که اکنون رییس این استودیو است و قبلا تهیه نماینده مجموعه چرخ های جنگ بوده.

Gears of War 4 راهی بازار شده و در حالی که روح جدیدی در آن موج می زند، همچنان مانند قسمت های قبلی یک اکشن دوست داشتنی و نفس گیر است. تنها کافی است کنترلر را بردارید و تا خاتمه پای تلویزیون میخکوب شوید.

در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

داستان؛ دشمنی که از بین نرفت

داستان گیرز جدید 25 سال پس از ماجراهای قسمت سوم است. مارکوس فنیکس و یارانش در خاتمه Gears of War 3 توانستند دنیای انسان ها را نجات دهند و لوکاست ها به ظاهر برای همواره از بین رفتند. انسان ها رفته رفته تمدن خودشان در سیاره سرا (Sera) را بازسازی کردند؛ اما آن ها در شهرهایی کاملا محافظت شده به زندگی خودشان ادامه دادند. نیروهای COG یا Coalition of Ordered Governments که قهرمان های قدیمی این مجموعه بازی ها در آن خدمت و با لوکاست ها مبارزه کردند، اکنون یک حکومت نظامی عجیب در شهرها تشکیل داده اند.

قدرت رسانه را در اختیار دارند و جوری قهرمان سازی نموده اند که کسی نتواند بر ضد آن ها کاری کند. همه چیز به ظاهر در آرامش مطلوبی به سر می برد و خطری نه مردم و نه نیروهای COG را تحدید می نماید؛ اما تمام این ها آتشی در زیر خاکستر هستند. روند داستانی بازی به شکلی چیده شده که ارتباط نزدیکی با اتفاقات قسمت های قبلی مخصوصا شماره اول دارد. حتی در همان ابتدای بازی هم صحنه ای وجود دارد که درباره ماجراهای قبلی صحبت می گردد و گیمرها می توانند بعضی از اتفاقات قبلی را بار دیگر از دید تازه ای دنبال نمایند.

جی.دی قهرمان تازه گیرز 4

در این بازی با شخصیت های کاملا جدیدی روبرو می شوید. جی.دی. فنیکس (J.D. Fenix) در کنار دوستانش که دل (Del) و کیت (Kait) نام دارند، قرار است نسل جدید قهرمان های مجموعه گیرز باشند. این سه نفر خودشان قبلا جزو نیروهای COG بودند که دیگر در آن حضور ندارند و به عنوان یکسری نیروهای فراری شناخته می شوند. جی. دی و دوستانش نزد مردمی زندگی می نمایند که خارج از محدوده کنترل نیروهای COG قرار دارند و در واقع با نیروهای نظامی ساز مخالف می زنند.

روند داستانی بازی در ابتدا روند آرامی دارد و گیمرها آغاز طوفانی و نفس گیری را نمی بینند. بعد از قسمت پیش درآمد که کمی حس نوستالژی را در گیمرها تحریک می نماید، بازی وارد فضای اصلی خودش می گردد و به شکلی آرام شما را با شخصیت ها و فضای جدیدی که در آن قرار گرفته اید، آشنا می نماید. در ابتدای بازی زیاد درباره اتفاقی که در حال رخ دادن است چیزی گفته نمی گردد؛ اما رفته رفته همه چیز روشن می گردد. پس از اینکه یک ساعت از آغاز بازی گذشت، اتفاقات اصلی خودشان را نمایان می نمایند.

سه شخصیت جدیدی که در Gears of War 4 حضور دارند.

لوکاست ها به شکل مرموزی دوباره به انسان ها حمله می نمایند. هیولاهایی که فکر می کردیم از بین رفته اند، این بار خیلی قدرتمندتر و بی رحم تر بازگشته اند. در همان صحنه های ابتدایی که تازه متوجه حضور لوکاست ها می شوید، یکسری صحنه سینمایی مهم را میبینید که کلیدی برای آغاز ماجراهای تازه این قسمت هستند.

در حمله لوکاست ها مادر کیت گرفتار می گردد و قهرمان های بازی تصمیم می گیرند که او را نجات دهند؛ اما آن ها برای این کار به فرد با تجربه تری احتیاج دارند و چه کسی بهتر از مارکوس فنیکس. سن و سالی از او گذشته و اکنون پسر بزرگی دارد؛ اما گذر زمان روی اخلاق او تاثیر نگذاشته و همچنان با فردی خشن و جنگجو روبه رو خواهید شد. او هنوز هم آماده است که لوکاست ها را از بین ببرد.

گیرز 4 از نظر داستانی تفاوت هایی با قسمت های قبلی دارد. ویژگی های احساسی در آن اندکی بیشتر شده و در این قسمت موضوع دیگر سر از بین بردن لوکاست ها نیست؛ موضوع نجات دوستان و خانواده است. چیزی که از همان ابتدا روی آن تمرکز شده و بارها به آن اشاره می گردد. همچنین جی .دی آن کاریزمای مارکوس را ندارد. مارکوس در اصل قدرت رهبری داشت که این موضوع در گیرز 4 هم دیده می گردد؛ اما جی .دی یک دوست برای همراهانش به حساب می آید و زیاد رییس بازی بلد نیست.

با پیشرفت در طول بازی بیشتر متوجه رابطه میان شخصیت ها و حسی که به یکدیگر دارند خواهید شد. بازی روی دو شخصیت جی. دی و کیت تمرکز زیادی دارد و به همین دلیل کمتر درباره دل صحبت می گردد. زیاد چیزی از او نمی دانیم و تنها گفته می شد که او از کودکی با جی .دی هم بازی بوده. شاید اگر به این شخصیت هم بیشتر پرداخته می شد، تمام قهرمان های بازی به یک اندازه مورد توجه قرار می دریافتد.

ارتباط میان شخصیت های بازی باعث شده که همانند قسمت های قبلی یکسری المان های احساسی هم در طول داستان مشاهده کنیم. صحنه های دراماتیکی که وجود آن ها در بازی بد نیست؛ اما چندان خوب ساخته و پرداخته نشده اند. در حقیقت از یک بازی اکشن انتظاری هم نمی رود که صحنه های احساساتی فوق العاده ای را پیش روی گیمرها قرار دهد.

اما در کل می توانیم بگوییم که داستان این قسمت از مجموعه بازی های چرخ های جنگ از نظر فراز و نشیب چیزی از قسمت های قبلی کم ندارد و به خوبی گیمرها را به دنبال خودش تا انتهای بازی می کشد. فقط بازی آغاز آرامی دارد و این موضوع بیشتر از هر چیز دیگری آزار دهنده است.

روندبازی؛ بکش بکش تا آخرین لحظه

همان طور که انتظار داشتیم گیرز 4 یک اکشن به تمام معنا است. آن قدر خوب از کار درآمده که هنوز نمی توان بازی دیگری را نزدیک به این عنوان پیدا کنیم. تیم سازنده الگوی ساخت یک بازی اکشن را درک نموده اند و می دانند که علاقه مندان از این بازی چه می خواهند. سرعت، کشت و کشتار و صحنه هایی که با خون و خون ریزی زیاد همراه هستند.

اگر این چیزها باعث شده بود که قسمت های قبلی محبوب شوند، گیرز 4 در یکسری قسمت ها حتی بهتر از آن ها هم عمل نموده است. اکشن بازی همچنان به همان اندازه قسمت های قبلی نرم و روان است. سنگرگیری و پیش روی به سمت دشمن هم هسته اصلی بازی را شامل می گردد. نمی توانید سرتان را پایین بیاندازید و به سمت دشمنان حمله کنید. با این کار قطعا کشته می شوید و باید مرحله از ابتدا آغاز کنید.

سنگر دریافت همچنان یکی از کلیدی ترین راه ها برای پیشرفت در بازی به حساب می آید.

حتی ویژگی جدیدی به گیم پلی بازی اضافه شده که آن طوفان عجیب و قریبی است در مراحل مختلف با آن روبه رو می شوید. این طوفان به خوبی روی گیم پلی تاثیر می گذارد و باعث کند شدن سرعت شخصیت های بازی و حتی تغییر جهت تیر بعضی از سلا ح ها می گردد.

تعدادی از موانع و جان پناه ها در این طوفان قابل تخریب می شوند و می توانید با در نظر دریافت این موضوع دشمنان را بکشید. به طور مثال می گردد در میان طوفان یکی از جان پناه ها که سنگی بزرگ پشت خودش نگه داشته را خراب کرد تا سنگ روی دشمنان بیافتد و آن ها را بکشد. حتی اگر با یک دشمن سنگر به سنگر شدید هم می توانید آن ها را با حرکت های جدید از بین ببرید. می گردد لوکاست ها را با چاقو کشت و هم می توانید جفت پا به سمت آن ها بپرید و دمار از روزگارشان در بیاورید.

لوکاست ها با ظاهری جدید در گیرز 4 دیده می شوند.

تنوع دشمنان در Gears of War 4 بسیار بیشتر از قسمت های قبلی است. در این بازی با دو نوع دشمن دست و پنجه نرم می کنید. در ابتدای بازی با ربات هایی که از طرف نیروهای COG برای توقف کردن شما ارسال می شوند، مبارزه خواهید کرد و از اندکی بعدتر سر و کله لوکاست ها پیدا می شوند. تنوع لوکاست ها بسیار زیاد است و به همین دلیل مبارزه با آن ها هم متفاوت می گردد؛ اما در اکثر این مبارزه ها باید به این موضوع توجه داشته باشید نباید جلوی راه آن ها قرار بگیرید و باید به موقع از جلوی آن ها جاخالی بدهید. در ادامه باید به آن ها آن قدر تیر بزنید که از بین بروند.

برای متنوع شدن بخش داستانی بازی هم بعضی از ویژگی هایی که در سناریوی چند نفره Horde Mode قرار گرفته را مشاهده خواهید کرد. در طول بازی بارها از گیمرها خواسته می گردد که از یک منطقه دفاع نمایند. برای این کار باید کلی مانع و سلاح خفن را در محل هایی قرار دهید که دشمن از آنجا به سمت شما حمله می نماید. این کار در چند نوبت انجام می گردد و در هر نوبت فرصت خواهید داشت که از نو آیتم های جدید در محیط قرار دهید. البته خودتان هم باید با چنگ و دندان از منطقه ای که در آن حضور دارید محافظت کنید.

هیولاهای جدیدی در بازی دیده می شوند که دست و پنجه نرم کردن با آن ها کار نسبتا سختی است.

در کنار صحنه های اکشن در دو سه مرحله از بازی هم با سکانس های جالبی روبرو خواهید شد. موتور سواری و کنترل کردن ربات های عظیم الجسه از جمله این قسمت خواهند بود که هیجان جالبی به بازی بخشیده اند و روند گیم پلی بازی را از یک نواختی خارج نموده اند. البته همین که این قسمت ها را خیلی کم در بازی مشاهده می کنید، موجب هیجان می گردد چرا که چندان با روند اصلی بازی همخوانی ندارند؛ اما از آنجایی که در قسمت های قبلی هم چنین صحنه هایی وجود داشتند، گیرز 4 سعی نموده گیمرها را با چنین صحنه هایی به وجد بیاورد؛ اما باید به این موضوع اشاره کنیم که Gears of War 4 در بخش روندبازی سعی نموده بیشتر به قسمت های قبلی وفادار باقی بماند تا بتواند نظر اکثریت گیمرها را به سمت خودش جلب کند. به همین دلیل آن طور که باید شاهد ایجاد تغییرات ساختارشکنانه در بازی نیستیم. با این حال بازی همچنان سریع و جذاب ادامه پیدا می نماید و هیجان قابل ملاحظه ای دارد.

موسیقی؛ سرود پیروزی

موسیقی ها این قسمت را رامین جوادی آهنگ ساز مجموعه تلویزیونی بازی تاج و تخت ساخته است. با توجه به اینکه تجربه او در زمینه ساخت موسیقی بازی زیاد نیست، از پس آهنگ سازی گیرز 4 برآمده و موسیقی های خوبی را برای این عنوان فراوری نموده.

موسیقی های بازی کاملا جدید هستند و آن ریشه موسیقی قسمت های قبل در آن دیده نمی گردد. از آنجایی که فضای بازی در این قسمت به نسبت تغییر نموده، موسیقی ها با این فضای جدید ساخته شده اند. حس محیط به خوبی با موسیقی ها به گیمرها منتقل می گردد. در صحنه های اکشن هم موسیقی ها شما را به اوج هیجان می رسانند و کاری می نمایند که نهایت لذت را از روندبازی ببرید.

صداگذاری روی شخصیت های بازی هم شما را ناامید نمی نماید. در قسمت های قبلی دو شخصیت کول و برد با دیالوگ های خودشان و شوخی هایی که با هم می کردند، فضای بازی را جذاب نموده بودند؛ اکنون این موضوع را در قهرمان اصلی بازی و دیالوگ هایی که با سایرین دارد مشاهده می کنید. نوع دیالوگ ها و صحبت ها همان فضای قسمت های قبل را برای شما تداعی می نمایند.

حرکات تمام نماینده ای که از طریق آن ها لوکاست ها را از بین می برید

در آخر باید به این موضوع اشاره کنیم که گیرز 4 یک دنباله خوب و دوست داشتنی برای این مجموعه بازی ها به حساب می آید؛ اما انتظار داشتیم که سازندگان در این بازی دست به ریسک پذیری بزنند و آیتم های جدیدی به آن اضافه نمایند.

البته در سناریوی چندنفره شاهد تغییرات بزرگی هستید که باعث شده اند این قسمت بسیار هیجان انگیز باشد؛ اما در قسمت داستانی باید نوآوری های بیشتری صورت می گرفت تا بازی تمام و کمال در اندازه یک عنوان نسل هشتمی و یک دنباله شایسته شناخته می شد. به هر حال گیرز 4 توانسته خودش را به عنوان یک اکشن بسیار خوب معرفی کند که اکثر دارندگان ایکس باکس وان آن را تجربه خواهند کرد.

منبع: برترین ها
انتشار: 26 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: malcom.ir شناسه مطلب: 535

به "Gears of War 4؛ مبارزه به سبک اربابان جنگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "Gears of War 4؛ مبارزه به سبک اربابان جنگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید