خوشمزه ترین غذاهای خیابانی در مالزی کدامند ؟
به گزارش مالکوم، خوشمزه ترین غذاهای خیابانی در مالزی
در این مقاله از وب سایت خبرنگاران سری به خیابان های مالزی میزنیم تا شما را با بعضی از خوشمزه ترین غذاهای خیابانی در مالزی آشنا شویم.
با تور ارزان مالزی از توسعه یافته ترین کشور شرق آسیا دیدن کنید.
یکی از مواردی که در سفر به کشورها گردشگران به سوی خود جذب می نماید خوراکی ها می باشد که در مالزی به این موارد خیلی برخورد خواهید کرد
بلیط هواپیما در طاهاگشت
اما قبل از سفر بهتر است با خوراکی های شاخص مقصد آشنا شوید تا بنابر سلیقه و علایقتان به دنبال خوشمزه ها بروید و از بین هزاران دسر، غذای خیابانی، اصلی و… آن چه را واقعا می پسندید انتخاب کنید، زیرا برخی مناطق غذاهای خیابانی ویژه ای دارند و برخی دیگر دسر و پیش غذای معروف تری…
مقالات بشتر بخوانید :
- جاهای دیدنی مالزی
- مراکز خرید مالزی
معرفی فرهنگ غذایی کشور مالزی
خوراکی و غذاهای مالزیایی ترکیبی از روش های سنتی و مدرن است و آداب بسیار متنوعی هم در شیوه خوردن غذاها رعایت می گردد که همه ریشه در چند ملیتی بودن مردمان این سرزمین دارد.
مردمان مالزی را می توان به سه قوم اساسی تقسیم کرد: مالایی، چینی و هندی که هر یک از آن ها فرهنگ خاصی دارند که در غذاهایشان هم به وضوح قابل مشاهده است و در این کشور با هم عجین شده اند. البته گروه های مهاجر را هم نباید از یاد ببریم، اقوامی که از اوراسیا همه ساله به مالزی مهاجرت می کنند و هر یک علایق و غذاهای سرزمینشان را با خود به همراه می آورند.
حقیقت این است که در مالزی شاهد فرهنگ غذایی چینی، هندی، تایلندی، هلندی، مالایی و … در کنار هم هستیم. اما با این حال برخی از مواد غذایی را بیشتر در میان غذاهای مالزیایی می بینیم، که به صورت کوتاه به آن ها می پردازیم.
فلفل تند: انواع و اقسام فلفل تند به وفور در غذاها استفاده می گردد، به صورت کلی ادویجاتی که طعم تندی دارند مانند سیر، زنجبیل، پیاز خشک و… زیاد به کار می رود.
نارگیل: شاید برای ایرانی ها جالب باشد که بدانند از تمام قسمت های نارگیل در پخت غذا در مالزی استفاده می گردد. بخصوص از آب آن در اغلب سوپ ها و طبخ برنج بهره می برند.
سس سویا: در غذاهای مالزیایی سس سویا نقش پررنگی دارد، ماده ای پر خاصیت و خوش طعم.
گیاهانی که بیشتر استفاده می شوند: میان میلیون ها گونه گیاهان خوراکی برخی از آن ها محبوب تر هستند مثل سنبل هندی، انواع ساقه ها، برگ درختان گوناگون و…
برنج: در مالزی هم مانند بسیاری از کشورهای آسیایی دیگر برنج زیاد مصرف می گردد و در کنار اغلب غذاها مقداری قرار می دهند، شما برنج را انواع روش های پخت می توانید در این سرزمین بیابید. اما محبوب ترین نوع آن برنج پخته شده با آب نارگیل است که پیشنهاد می کنیم آن را امتحان کنید. غذاهای برنجی شاخص این سرزمین ناسی لماک و کایو نام دارند.
حال که کمی با اصلی ترین ویژگی های خوراکی های مالزیایی آشنا شدیم همراه ما بیایید تا بهترین غذاهای خیابانی را امتحان کنیم.
هوکین می Hokkien Mee
این غذا هم نوعی سوپ است که مثل بسیاری از سوپ های دیگر مالزیایی تخم مرغ، برنج و رشته در آن نقش اصلی را بازی می کنند. از جمله دیگر مواد اصلی این غذا می توان به انواع گوشت بی استخوان، میگو، نمک، شکر، فلفل و آب پخته شده گوشت هستند.
این غذا سرشار ارزش های غذایی است اما هم به صورت پیش غذا و هم به صورت وعده ای کامل استفاده می گردد.
کجا بخوریم؟ خیابان 13 پینتای جیجک.
چارکی تو char kuey teow
این بار هم در خیابان های مالزی شاهد غوغایی از ترکیب فرهنگ های مختلف هستیم؛ موادی خوشمزه و سالم با هم ترکیب می شوند و خوراکی با طعمی جدید خلق می گردد. در چارکی تو از موادی همچون گوشت (اغلب گوشت خوک) یا میگو، تخم مرغ آب پز، پیاز یا پیازچه، ماکارانی، جوانه گیاهان به کار می فرایند و به صورت آب پز و تنوری طبخ می شوند تا خواصشان را از دست ندهند.
این غذا را در خانه هم درست می کنند و از خوراک های پرطرفدار در خانواده های مالایی هم هست. بیشتر فروشنگان این غذا در خیابان ها بانوان خانه داری هستند که برای کسب درآمد با چرخ دستی چارکی تو را در خیابان ها می فروشند.
کجا بخوریم؟ خیابان 13 پینتای جیجک.
لوک لوک Lok Lok
لوک لوک یکی دیگر از غذاهای خوشمزه مالزی است که در لغت معنی دیگ داغ می دهد. در این غذا همه چیز به سیخ کشیده و آبپز می گردد، ده ها سیخ کوچک رنگین که حتی تماشای آن ها هم لذت بخش است.
انواع سبزیجات، سویا، ماهی، میگوو سیب زمینی در قطعات کوچک خرد و در نهایت در یک ظرف سرو می شوند. در سراسر شهرهای مالزی می توانید چرخ دستی های دست فروشانی که لوک لوک می فروشند را مشاهده کنید.
هزینه این غذا بنابراین که چند سیخ انتخاب نموده اید متفاوت بوده و در آخر انتها سفارش محاسبه می گردد.
کجا بخوریم؟ پادنگ براون یکی از مناطق قدیمی در پنانگ است که هر بار واردش شوید بوی غذاهای خیابانی شما را در خود غرق می نماید. برای نوش جان کردن این غذا می توانید به پادانگ، مرکز هاوکر پادانگ براون، خیابان پراک-آنسون بروید. از ساعت 15 بعد از ظهر می توانید فروشندگان را در این مکان ببینید.
باتو ماونگ ساتی Batu Maung Satay
باتو ماونگ ساتی در واقع کباب های سیخی کوچکی با گوشت گاو یا خوک است که روی آتش خوب پخته می گردد. اگر بخواهید این کباب ها را به صورت کهن و اصیل آن نوش جان کنید باید بدانید که آن ها روی ساقه های بامبو به سیخ کشیده می شدند و کمی طعم ساقه بامبو را هم می شد در آن ها متوجه شد، اما امروزه بر روی سیخ های کوچک چوبی درست می شوند.
برای طعم دادن به این کباب ها از پیاز، خیار، سس بادام زمینی و ادویه جات استفاده می کنند و آن را به همراه ترشیجات سرو می کنند.
کجا بخوریم؟ جوج تاون، خیابان لورانک بارو. (غرفه).
روجاک Rojak
روجاک یک بشقاب میوه است که با مواد دیگر مثل ماهی قطعه قطعه و سرخ شده، میگو، یا گوشت مخلوط می گردد . البته برخی این غذا را نوعی سالاد به حساب می آورند زیرا مواد اصلی آن میوه است اما به دلیل این که از نظر ارزش غذایی روجاک بسیار کامل است و در خیابان های بیشتر شهرهای مالزی می توانید آن را پیدا کنید.
طعم این غذا بسیار لذیذ است و به دلیل سس قهوه ای رنگ سویایی که رویش می ریزند زیبا هم می گردد، هم می توانید روجاک را به عنوان سالاد در کنار دیگر غذاها هم به صورت وعده ای کامل نوش جان نمایید.
کجا بخوریم؟ بهترین مکان برای چشیدن این غذا جورج تاون، تقاطع لبواچه و اسکله ولد جنب غرقه آسام لاکسا است.
لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی
منبع: تاپ تراول