طرز تهیه مرغ ترش شمالی با سبزی محلی و جایگزین های آن
به گزارش مالکوم، طرز تهیه مرغ ترش شمالی با رب انار و سبزی معطر روشی اصیل است که همه شما با جایگزین کردن سبزی های معطری که در دست دارید، می توانید یک مرغ ترش خوشمزه بپزید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - غذاهای شمالی به طور کلی غذاهای خوشمزه، محبوب و پرطرفداری هستند. غذاهایی مانند کباب ترش، میرزا قاسمی، باقلا قاتق و… همه از غذاهای معروف شمالی هستند. مرغ ترش نیز یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شمالی است. این غذا در شهرهای مختلف شمال به روش های مختلفی درست می گردد. ما در اینجا قصد داریم طرز تهیه مرغ ترش شمالی را با یکی از بهترین دستورهه، با تمامی نکات و ترفندها به شما آموزش دهیم تا بتوانید این غذاهای خوشمزه را در هر شهری که هستید درست کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید؛ با ما همراه باشید!
طرز تهیه مرغ ترش شمالی خوشمزه و اصیل
مواد لازم | مقدار |
مرغ | 4 تکه |
سیر | 3 حبه |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، برگ سیر، نعنا، چوچاق، خالواش، اناریجه، اوجی و ریحان) اگر شمالی نیستید: به جای چوچاق و اناریجه، کمی میزان نعنا را زیاد کنید (مراقب باشید خورش تلخ نگردد!)؛ به جای خالواش و اوجی نیز کمی پونه اضافه کنید. | 300 گرم |
گردو آسیاب شده | 200 گرم |
رب انار ملس | 4 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت مرغ ترش شمالی
- در ابتدا به تکه های مرغ شسته شده نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و آن ها را در مقدار کمی روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند.
- تکه های مرغ سرخ شده را از قابلمه خارج کنید و پیاز نگینی خردشده را در همان قابلمه تفت دهید تا سبک گردد. سپس سیر ریز خردشده یا رنده شده را به آن اضافه کنید. پس از اینکه پیاز و سیر کمی تفت خوردند، چهار قاشق رب انار را به آن ها اضافه کنید. بهتر است از رب انار ملس بهره ببرید؛ اما با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان می توانید میزان ترش بودن رب انار را تنظیم کنید و یا حتی مقدار آن را تغییر دهید.
- اگر از سبزی های معطر تازه استفاده می کنید آن ها را به خوبی بشویید و بسیار ریز خرد کنید. سپس آن ها را در ماهیتابه ای جداگانه کمی سرخ کنید تا آبشان کشیده گردد. اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید و از سبزی معطر خشک استفاده می کنید، نیازی به انجام این مرحله نیست، اما سعی کنید در خورشت مرغ ترش از سبزی تازه بهره ببرید.
- سبزی ها و گردو آسیاب شده را به مواد در قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. در این مرحله نصف لیوان آب به مواد اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و کمی زمان بدهید تا آب بخار گردد و گردو روغن بیاندازد.
- در مرحله آخر، مرغ ها درون قابلمه بگذارید و دو لیوان آب جوش روی مواد بریزید و بگذارید تا با شعله ملایم حدود 45 دقیقه تا یک ساعت بجوشد تا آب آن کشیده شده و غذای شما جا بیفتد. مقداری نمک و فلفل را نیز در این مرحله به غذا اضافه کنید.
- این غذای خوشمزه را با کته زعفرانی میل کنید و لذت ببرید. نوش جان!
نکته: در برخی روش های پخت، مقداری انار نیز به خورشت اضافه می گردد. برای این کار می توانید مقداری دانه انار خشک یا تازه را در ده دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید.
سخن پایانی
مرغ ترش یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالی است که در شهرهای مختلف شمالی به طرق مختلفی درست می گردد. این غذا طعمی شبیه به فسنجان دارد و اگر ذائقه شما طعم فسنجان را می پسندد، حتماً این غذا را نیز امتحان کنید. همان طور که گفتیم این غذا روش های پخت مختلفی دارد. اگر علاقه دارید با روش پخت مرغ ترش در گیلان نیز آشنا شوید، خواندن مطلب طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را به شما توصیه می کنیم.
شما تا به حال مرغ ترش را در خانه درست نموده اید؟ قلق خاصی برای خوشمزه تر شدن آن می شناسید؟ اگر از طرز تهیه مرغ ترش شمالی این مطلب برای پختن مرغ ترش استفاده کردید، حتماً نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر همراهان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com