لذیذترین غذاهای محلی مشگین شهر

به گزارش مالکوم، مشگین شهر دومین شهر بزرگ استان اردبیل است که در دامنه کوه زیبا و مرتفع سبلان قرار گرفته است. این شهر به داشتن طبیعت سرسبز و تماشایی، آبشارها و رودهای شگفت انگیز و چشمه های آب گرم فراوان معروف است. بعلاوه وجود طولانی ترین پل معلق خاورمیانه بر روی رودخانه خیاو چایی در مشگین شهر این منطقه را به یکی از مجذوب نماینده ترین مقاصد برای مسافران تبدیل نموده است. به خصوص در فصل تابستان، مشگین شهر با آب و هوای خنک خود از گردشگران زیادی پذیرایی می نماید. اما به جز طبیعت سرسبز و تماشایی، این منطقه غذاهای محلی خوشمزه ای هم دارد که پیشنهاد می کنیم مسافران حتما آن ها را امتحان نمایند. در ادامه تعدادی از خوش طعم ترین غذاهای محلی مشگین شهر را معرفی می کنیم.

لذیذترین غذاهای محلی مشگین شهر

آش دوغ یا آیران آشی، یکی از معروف ترین غذاهای محلی مشگین شهر

آش دوغ یا آیران آشی، یکی از معروف ترین غذاهای محلی مشگین شهر و به طور کلی استان اردبیل است. این غذای خوشمزه با نخود، برنج، سبزی هایی مانند پونه کوهی، آویشن، تره و سیر پخته شده و با دوغ محلی طعم دار می گردد.

آش دوغ سرشار از ویتامین و پروتئین است و خوراک بسیار مناسبی برای ایام مختلف سال محسوب می گردد. این آش در شهرهای دیگری مانند زنجان، تبریز، ارومیه، کردستان، لرستان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، همدان، اصفهان، شیراز، قزوین، چهارمحال و بختیاری و کرج هم با شیوه های متفاوتی پخته می گردد. جالب است بدانید بعضی ها در این آش، به جز نخود از حبوبات دیگری نظیر عدس هم استفاده می نمایند.

اما طرز تهیه آش دوغ در مشگین شهر به این شکل است که اول نخودها را به مدت یک شب خیس می نمایند و روز بعد آن را در قابلمه ای می ریزند تا بپزد. در یک قابلمه دیگر برنج را شسته و همراه با دوغ بار می گذارند. بعد از پخت برنج، نخودهای پخته شده و سبزی ها را به آن اضافه می نمایند. با توجه به ذائقه و سلیقه هر شخص، ممکن است در پخت این غذا از سیر هم استفاده گردد. سپس ادویه های مخصوص مانند نمک و فلفل را به آش اضافه می نمایند و اجازه می دهند تا جا بیفتد. در سرانجام، بعد از آماده شدن آش، آن را درون ظرف ریخته و با پیاز داغ و نعنا تزئین می نمایند. به طور کلی وجود سبزی، حبوبات، لبنیات و غلات در آش دوغ ارزش غذایی آن را بالا برده و باعث شده این غذا برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب باشد.

آش رشته یا اریشتَ آشی، مخصوص چهارشنبه سوری

آش رشته یا آریشت آشی مخصوص چهارشنبه سوری، افطاری و سفره های نذری مردم اردبیل و مشگین شهر است. این غذای محلی مشگین شهر با موادی مانند لوبیا قرمز، نخود، لوبیا سفید، عدس، رب، رشته آش، آلبالو خشک یا فریز شده، آلو بخارا، ذغال اخته و برگه زرآلو پخته می گردد و ارزش غذایی بالایی دارد. مردم اردبیل بعلاوه این آش را برای پشت پا هم پخت می نمایند. این آش پس از آماده شدن نباید زیاد سفت یا رقیق باشد و بعلاوه خیساندن حبوبات آن هم به بهتر شدن طعم اریشت آشی یاری می نماید. پیشنهاد می کنیم این آش را با حرارت کم بپزید تا کاملا جا افتاده و طعم بهتری پیدا کند.

آش شیر، غذایی با عطر بی نظیر

آش شیر، غذایی با عطر بی نظیر و یکی از لذیذترین غذاهای محلی مشگین شهر و استان اردبیل است که با طبیعت گرم خود هر فردی را سرحال می آورد. مواد اولیه این غذای خوشمزه شامل گندم پوست کنده، کشمش، نخود، شیر، بادام، گردو، نمک و فلفل است. شیر، بادام و گردوی استفاده شده در آش شیر، عطر و طعم خاصی را به آن می دهد، به همین خاطر پیشنهاد می کنیم در سفرتان به استان اردبیل و مشگین شهر حتما آش شیر را امتحان کنید.

برای تهیه آش شیر باید گندم را از شب قبل خیس کنید و روز بعد آن را با کمی آب به همراه نخود روی حرارت قرار دهید تا نخود پخته شده و گندم لعاب دار گردد. در مرحله بعد کمی نمک و فلفل داخل آش بریزید و سپس شیر را به مواد اضافه نموده و شعله را کم کنید تا آش کاملا غلیظ گردد. در سرانجام آش را در ظرف مناسبی بریزید و کشمش شسته شده، بادام و گردو را روی آن اضافه کنید. آش شیر را می توانید در روزهای سرد پاییز و زمستان، روزهای معتدل بهاری یا حتی تابستان ها بهره ببرید.

آش یارما یا آش بلغور

آش یارما یا آش بلغور یکی دیگر از غذاهای محلی مشگین شهر است که به خاطر استفاده از بلغور گندم در آن، خاصیت زیادی دارد. مواد اولیه این آش شامل بلغور گندم، لوبیا قرمز، عصاره گوشت، سبزی آش، آبغور و زعفران است. بعلاوه بعضی ها یملیک یا شنگ هم به این آش اضافه می نمایند. این گیاه نوعی گیاه دارویی محسوب می گردد که به درمان زخم معده، کم خونی، ناراحتی های پوستی و بیماری های کبدی یاری می نماید. بعلاوه بلغور استفاده شده در آش یارما، به دلیل داشتن ماده ای به نام لینان، ضدسرطان بوده و برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ و سینه مفید است. معمولا با آغاز فصل زمستان مردم محلی مشگین شهر و اردبیل آغاز به پخت آش یارما می نمایند.

نان فطیر با طعم دلنشین

نان فطیر با طعم دلنشین خود، یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای محلی مشگین شهر است که در تهیه آن از ترکیب آرد، خمیر مایه، شیر، شکر و تخم مرغ استفاده می گردد. این نان بعلاوه به عنوان یک سوغاتی محبوب در بین گردشگران شناخته می گردد. طعم نان فطیر را می توان با شیرمال مقایسه کرد زیرا این دو نان شباهت های زیادی به یکدیگر دارند.

نان فطیر ممکن است به صورت ساده یا مغزدار پخته گردد و معمولا از این نان خوش طعم و مقوی در وعده های صبحانه استفاده می گردد. طبخ این نان بعلاوه در دیگر استان های ایران مانند استان مرکزی، همدان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان و استان لرستان رواج دارد. نان فطیر مشگین شهر را می توان یکی از خوشمزه ترین خوراکی های این شهر دانست که با روغن، کره محلی و شیر تهیه می گردد. به خصوص اگر این نان با سرشیر محلی و عسل سبلان سرو گردد طعم آن برای همواره در ذهنتان باقی خواهد ماند.

جمع بندی درباره لذیذترین غذاهای محلی مشگین شهر

بدون شک یکی از مجذوب کننده ترین بخش های هر سفر خوردن غذاهای محلی شهر مقصد است. در این مقاله تعدادی از لذیذترین غذاهای محلی مشگین شهر را معرفی کردیم. اگر مقصد سفر شما مشگین شهر است حتما غذاهای معرفی شده را امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن ها لذت ببرید. همانطور که قبلا گفته شد این غذاها به دلیل داشتن مواد برخاصیت بسیار مقوی هستند و از بروز بیمارهای مختلف پیش گیری می نمایند.

منبع: الی گشت
انتشار: 10 دی 1403 بروزرسانی: 10 دی 1403 گردآورنده: malcom.ir شناسه مطلب: 2307

به "لذیذترین غذاهای محلی مشگین شهر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لذیذترین غذاهای محلی مشگین شهر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید