لوبیا کباب رشتی ، ترکیب بهشتی لوبیا گرم و چنجه با رسپی اصلی گیلانی
به گزارش مالکوم، لوبیا کباب یک غذای اصالتا رشتی است که به خاطر محبوبیتش، در منوی بسیاری از قهوه خانه ها و رستوران های گیلان و رشت به چشم می خورد. در اصل لوبیا کباب رشتی ترکیبی از خوراک لوبیا گرم و کباب چنجه است و طعم فوق العاده جذابی دارد. اما لازم نیست برای خوردن این غذای مقوی، حتما به گیلان سفر کنید، خودتان هم می توانید لوبیا کباب را در خانه و حتی برای مهمانی ها درست کنید، کافی است لوبیا گرم درست کنید و کباب چنجه را هم آماده کنید. در این مقاله از در طرز تهیه لوبیا کباب گیلانی و نکات پخت و خوشمزه شدن لوبیا کباب برای یا را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه لوبیا کباب رشتی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
لوبیا چیتی | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد |
سیر (برای سیر داغ) | 2 حبه |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد میانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
گوشت چنجه (فیله گوساله یا گوسفند) | 400 گرم |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
نان یا برنج | برای سرو لوبیا کباب |
سبزی خوردن، پیاز و ترشی | برای سرو کنار لوبیا کباب |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت لوبیا کباب: 1/5 ساعت
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه لوبیا کباب رشتی
برای تهیه لوبیا کباب گیلانی، باید ابتدا خوراک لوبیا را درست کنید. در اواخر پخت لوبیاها، کباب چنجه را هم تهیه و با هم سرو کنید. برای آموزش طرز تهیه لوبیا کباب رشتی، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: لوبیاها را آماده کنید
برای درست کردن لوبیا کباب به روش رشتی ها، ابتدا لوبیاها را پاک کنید و با آب بشویید. سپس آنها را در میزانی آب از شب قبل، بخیسانید تا نفخ آنها گرفته گردد. سپس لوبیاها را آبکش کنید و در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و به لوبیاها، به میزان 3 لیوان فرانسوی دسته دار، آب اضافه کنید. اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند و درب قابلمه را بگذارید. حرارت را کم کنید تا لوبیاها نیم پز شوند؛ درست مثل .
در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل لوبیا چیتی را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: گوشت چنجه را طعم دار کنید
گوشت چنجه را در تکه های مکعبی 3 سانتی متری خرد کنید و در یک کاسه بریزید. روی آنها فلفل سیاه، زردچوبه و روغن زیتون بریزید و ماساژ دهید تا کاملا گوشت به مواد آغشته گردد. روی ظرف را بپوشانید و در یخچال بگذارید تا نرم و طعم دار شوند. اجازه دهید گوشت ها حدود 2 ساعت استراحت نمایند.
شما می توانید گوشت گوسفندی، روغن زیتون و ادویه های معطر را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
مرحله سوم: سیر و پیاز را تفت دهید
در ادامه، پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سیرها را هم پوست بگیرید و به صورت ریز خرد نموده یا رنده کنید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و رنده کنید. سپس در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. بعد، سیرها را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد.
برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ و سیر داغ آماده می توانید از فروشگاه های به صورت خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله چهارم: ادویه ها، گوجه و رب گوجه را اضافه کنید
در ادامه، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید تا طعم خام آنها گرفته گردد. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند. مراقب باشید، رب گوجه، نسوزد. بعد، گوجه فرنگی های پوره شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. شعله را کم کنید تا گوجه ها آبپزند و آب اضافی آنها گرفته گردد و به روغن بیفتند.
رب گوجه فرنگی را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: سس گوجه را به لوبیاها اضافه کنید
بعد از آماده شدن سس گوجه، آنها را به لوبیاهای در حال پخت اضافه کنید. لوبیاها دیگر در حال نرم شدن هستند. در این مرحله، سیب زمینی را هم پوست بگیرید و به صورت ریز، رنده کنید. سیب زمینی رنده شده را در قابلمه لوبیاها بریزید تا به خوراک لوبیا لعاب بدهد. پختن را تا جایی ادامه دهید تا لوبیاها کاملا نرم شوند و بعد نمک را اضافه کنید.
مرحله ششم: کباب چنجه را درست کنید
در اواخر پخت خوراک لوبیا، گوشت ها را از یخچال بیرون بیاورید و سر سیخ بزنید. کباب های چنجه را روی زغال گداخته و یکدست، کباب کنید.
مرحله آخر: لوبیا کباب را سرو کنید
بعد از اینکه خوراک لوبیا پخت و آب آن غلیظ شد، آن را در یک کاسه بریزید. داخل هر کاسه را یک سیخ از گوشت چنجه بریزید. لوبیا کباب را می توانید با نان، یا، سبزی خوردن، و دلخواه نوش جان کنید.
برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی، نان و انواع ترشی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه لوبیا کباب رشتی
- برای لعاب دار شدن خوراک لوبیا، به جای استفاده از سیب زمینی، می توانید به میزان 1 قاشق چای خوری یا غذاخوری آرد را با کمی آب سرد مخلوط کنید و هم بزنید. سپس آرد حل شده را در 15 دقیقه پایانی پخت لوبیاها، به آن اضافه کنید.
- برای اینکه گوشت چنجه، به خوبی نرم و طعم دار گردد، بهتر است از شب قبل، گوشت ها را در ادویه ها، روغن و پیاز درشت خرد شده، مرینیت کنید.
- رب گوجه فرنگی و نمک را در اوایل پخت لوبیا اضافه نکنید. اجازه دهید لوبیاها نرم شوند، سپس مایه سس گوجه و رب گوجه را اضافه کنید.
- به جای کباب کردن چنجه روی زغال می توانید کباب چنجه در فر یا روی گاز درست کنید.
- به جای کباب چنجه بعضی هم از کباب کوبیده برای درست کردن لوبیا کباب شمالی استفاده می نمایند.
فوت و فن های خوشمزه شدن لوبیا کباب رشتی
برای تهیه لوبیا کباب از چه لوبیایی استفاده می گردد؟
به صورت سنتی از لوبیا چیتی برای تهیه لوبیا کباب استفاده می گردد که لعاب بیشتری دارد و گوشتی تر و نرم تر از لوبیا قرمز است.
لوبیا کباب چطور سرو می گردد؟
معمولا بعد از پختن خوراک لوبیا، کباب چنجه پخته شده هم روی خوراک لوبیا ریخته می گردد و این دو غذا، با هم سرو می شوند. البته می توانید جداگانه هم آنها را میل کنید.
منبع: افق کوروش