20 ترفند طرز تهیه همبرگر سویا (سویا برگر) به 4 روش رستورانی

به گزارش مالکوم، آیا شما هم هوادار مصرف انواع غذا با سویا هستید؟ همبرگر با سویا یکی از انواع غذاهای رژیمی است که به دلایل مختلف بین مردم محبوب شده است. درست کردن همبرگر سویا یا سویا برگر هزینه کمتری دارد و در تهیه این برگر گیاهی مقرون به صرفه قیمتی استفاده می گردد، در عین حال مواد مغذی زیادی دارد که آن را به گزینه ای سالم، برای یک وعده کامل یا تبدیل می نماید و بعلاوه همبرگر با سویا یکی از است. انواع برگر گیاهی در سراسر جهان محبوبند تا جایی که 5 ژوئن (15 خرداد) را به عنوان روز جهانی برگر گیاهی نام گذاری نموده اند. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سویا برگر می پردازیم همه فوت و فن های اصولی تهیه سویا برگر و فوت و فن طعم دار کردن سویا برای برگر را هم به شما خواهیم گفت.

20 ترفند طرز تهیه همبرگر سویا (سویا برگر) به 4 روش رستورانی

طرز تهیه همبرگر با سویا در یک نگاه

برای با سویا، باید ابتدا سویا را بخیسانید، آبکش و در نهایت دو مرتبه چرخ کنید. سپس همه مواد را با هم ترکیب کنید و در مخلوط کن بریزید و با هم ترکیب کنید تا شکل خمیری بگیرند.

مایه همبرگر سویا را برای چند دقیقه ورز دهید تا منسجم شوند. همبرگرها را فرم دهید و در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند. تمام مدت زمانی که برای آماده سازی و تهیه برگر با سویا احتیاج دارید، حدود 60 دقیقه است.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه برگر سویا ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه همبرگر با سویا (روش اول)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سویا150 گرم
پیاز2 عدد میانه
آبلیمو3 قاشق غذاخوری
سبزی خشک معطر2 قاشق غذاخوری
سس خردل1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ1 عدد
آرد نخودچی2 قاشق غذاخوری
آرد گندم1 قاشق غذاخوری
پودر زیره سبز1/3 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه و پودر سیربه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان، گوجه فرنگی، خیارشور و کاهوبرای سرو برگر سویا

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و خیساندن سویا: 2 ساعت

مدت زمان لازم برای سرخ کردن سویا برگر: 7 تا 10 دقیقه

طرز تهیه همبرگر با سویا ساده و سبزیجات

سویا منبع خوبی از ویتامین، پروتئین، فیبر و مواد معدنی است که فواید زیادی برای بدن نیز دارد. با تهیه برگر گیاهی با سویا، ضمن آماده کردن یک غذای لذیذ ساندویچی از خواص این ماده غذایی نیز بهره مند خواهید شد.

مرحله اول: سویا را در آب نمک با آبلیمو بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه همبرگر با سویا و سبزیجات به صورت ساده، سویا را در یک کاسه بریزید و روی آن را با آب گرم یا ولرم بپوشانید. بهتر است سویا یک شب تا صبح در آب خیس بخورد تا نفخ آن کاملا گرفته گردد. کمی نمک و آبلیمو هم به آبی که سویا را در آن خیس نموده اید، اضافه کنید. اما اگر عجله دارید، سویا را 30 دقیقه تا 2 ساعت در آب بخیسانید.

شما می توانید برای تهیه سویا به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: پیاز را آماده کنید

در این مرحله، پیاز را پوست بگیرید (می توانید از یک یا دو حبه سیر هم به دلخواه بهره ببرید) و آن را رنده کنید. برای رنده کردن، قسمت ریشه آن را جدا نکنید تا لایه های پیاز در هنگام رنده شدن، از هم نپاشند. وقتی پیاز را رنده کردید، آب آن را کاملا با دست بگیرید تا فقط تفاله ها باقی بمانند. یک روش دیگر هم این است که به جای رنده کردن پیاز، آن ها را نگینی ریز خرد و کاملا طلایی و سرخ کنید. سپس پیازها را به مواد اضافه کنید.

مرحله سوم: سویا را چرخ کنید

سویا را آبکش کنید و با دست آن ها را کاملا فشار دهید تا آب به جای مانده در سویاها، کاملا خارج گردد. سپس سویاها را در چرخ گوشت بریزید و 2 بار چرخ کنید. می توانید از مخلوط کن، میکسر یا غذاساز هم بهره ببرید. این کار انسجام برگر سویا را بیشتر خواهد نمود.

مرحله چهارم: همه مواد برگر را با هم ترکیب کنید

در این مرحله از طرز تهیه همبرگر با سویا بدون گوشت، سویاهای چرخ شده را به غذاساز برگردانید. سپس به آن ها آرد نخودچی، آرد گندم، سس خردل () و سبزی های معطر را اضافه کنید. زیره، پودر سیر ()، نمک، فلفل سیاه و پیاز را هم به مواد اضافه کنید. همه مواد را با هم به مایه برگر سویا بیفزایید تا کل مواد تمام گردد.

شما می توانید برای تهیه آرد گندم، آرد نخودچی، سس خردل، سبزی معطر خشک، زیره، پودر سیر نمک و فلفل به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: مواد برگر را کاملا ورز دهید

همه مواد را با هم میکس و مخلوط کنید تا نرم و یکدست شوند. سپس تخم مرغ را اضافه نموده و آغاز به ورز دادن کنید. حدود 5 دقیقه مواد را با دست ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا نمایند و خودشان را بگیرند.

شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: مواد برگر با سویا را شکل دهید

در این مرحله از طرز تهیه همبرگر با سویا، باید یک مایه خمیری داشته باشید. مواد را به مقدار یک نارنگی بردارید و کف دستتان بچرخانید تا به شکل گرد دربیاید. سپس آن را کمی بین دو دست پهن کنید. دو کیسه فریزر بردارید و یکی را روی سطح قرار دهید. گلوله را روی کیسه فریزر قرار دهید. یک پلاستیک فریزر دیگر روی آن قرار دهید.

مرحله هفتم: همبرگرها را فرم دهید و در یخچال بگذارید

وقتی مواد همبرگر بین دو پلاستیک فریزری قرار دادید، یک بشقاب را روی مواد فشار دهید تا پهن گردد و ضخامت آن کاهش پیدا کند. قطر همبرگر باید به حدود نیم سانتی متر برسد. همه مواد را به همین شکل فرم دهید و سپس در یخچال بگذارید تا خودشان را کاملا بگیرند. حدود 30 دقیقه زمان کافی است. می توانید آنها را به مدت 15 دقیقه در فریزر قرار دهید.

مرحله هشتم: همبرگر با سویا را سرخ کنید

بعد از این که همه همبرگرها خودشان را گرفتند، آن ها را از یخچال خارج کنید. یک تابه روی حرارت قرار دهید و به آن روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا داغ گردد. همبرگر سویا را داخل روغن داغ بیندازید. حرارت را کم کنید صبر کنید تا برگر کاملا مغزپخت گردد. همبرگرها را برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ گردد. برای آماده کردن برگرها می توانید آنها را روی گریل کباب کنید.

شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: برگر سویا را سرو کنید

همبرگرهای گیاهی و بدون گوشت را از روی روغن بیرون بیاورید و آنها را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. همبرگر سویا را با نان مخصوص همبرگر، کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور () سرو کنید.

شما می توانید برای تهیه انواع نان و خیارشور و هچمنین انواع به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

طرز تهیه همبرگر با سویا و گوشت چرخ نموده (روش دوم)

اگر وگان نیستید و می توانید از میزانی گوشت چرخ نموده در طرز تهیه همبرگر با سویا هم بهره ببرید و ارزش غذایی آن را بالاتر ببرید. لازم نیست میزان گوشت زیاد باشد، همین که طعم همبرگر و انسجام آن را بیشتر کند، کافی است. در این صورت حتما گوشت را همراه با سویایی که خیسانده و آبکش نموده اید و آبش را خوب گرفته اید، دو مرتبه چرخ کنید.

به همراه گوشت هم از کمی دنبه بهره ببرید تا همبرگرتان کمی چرب باشد و موقع سرخ یا گریل کردن، روغن پس بدهد. بقیه مراحل را می توانید مانند مراحل طرز تهیه همبرگر با سویا انجام دهید و همبرگرتان را آماده کنید.

شما می توانید برای تهیه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مواد لازم برای تهیه همبرگر سویا و سیب زمینی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سویا1 لیوان فرانسوی دسته دار
سیب زمینی2 عدد میانه
پیاز1 عدد میانه
پودر سوخاری3 تا 4 قاشق غذاخوری
سیر1 حبه رنده شده
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
آویشن یا ادویه دلخواهبه میزان لازم
آبلیمو یا شیربه میزان کافی
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان، گوجه فرنگی و خیارشوربرای سرو سویا برگر

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و خیساندن سویا: 2 ساعت

مدت زمان لازم برای تهیه سویا برگر: 7 تا 10 دقیقه

مراحل طرز تهیه همبرگر با سویا و سیب زمینی (روش سوم)

این همبرگر را به شکل گیاهی و در ترکیب با سیب زمینی و سویا نیز می توانید تهیه کنید.

مرحله اول: سویا را خیس کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه همبرگر با سویا و سیب زمینی، سویا را با آب گرم و کمی آبلیمو یا شیر برای 20 دقیقه خیس کنید تا بوی خامی آن گرفته گردد. سپس سویاها را آبکش نموده و با دست خوب فشار دهید تا آب اضافی سویا گرفته گردد.

شما می توانید برای تهیه آبلیمو و شیر به روش های حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: سیب زمینی را بپزید و رنده کنید

در ادامه، یک عدد سیب زمینی میانه را بشویید. یک قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. سیب زمینی را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا سیب زمینی بپزد. سپس آن را از قابلمه بیرون بیاورید و بعد از سرد شدن پوست بگیرید و رنده کنید.

مرحله سوم: سیر و پیاز را آماده کنید

یک عدد پیاز را پوست گرفته و رنده کنید و آب آن را از طریق فشار دست جدا کنید. یک حبه سیر را نیز پوست بگیرید و بشوئید. سپس از طریق رنده مخصوص یا سیر له کن آن را به شکل پوره در آورید.

مرحله چهارم: مواد را با هم ترکیب کنید

سویا را با غذاساز نرم کنید. سپس سویا را به همراه سیب زمینی، پیاز رنده شده و آب گرفته، سیر، ادویه ها و پودر سوخاری مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا ترکیب منسجم و چسبنده ای به دست آید.

شما می توانید برای تهیه پودر سوخاری به روش های حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: سویا برگر را شکل دهید و استراحت دهید

از مواد گلوله هایی به مقدار یک نارنگی بردارید، آن ها را به شکل همبرگر فرم دهید و در ظرفی در یخچال بگذارید تا حداقل 30 دقیقه استراحت نمایند. بهتر است همبرگرها را بین دو نایلون پلاستیکی قرار دهید.

مرحله پنجم: برگر سویا را سرخ کنید

تابه را با میزان کمی روغن گرم کنید. حرارت را کم کنید. همبرگرها را به آن اضافه کنید و از دو طرف سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. شما می توانید همبرگر سویا و سیب زمینی را گریل و کباب نیز کنید.

مرحله آخر: همبرگر سویا را سرو کنید

در پایان همبرگر گیاهی آماده شده را به شکل ساندویچی و با نان، گوجه فرنگی، خیارشور و کاهو با سس همبرگر () در صورت دلخواه سرو کنید.

مواد اولیه برای تهیه برگر با سویا و مرغ

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)250 گرم
سویا1 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز1 عدد میانه
سیر1 حبه
تخم مرغ1 عدد
آرد سوخاری یا پودر نان خشک3 تا 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکابه میزان لازم
آویشن یا سبزی خشک معطرکمی
روغن سرخ کردنیبه میزان لازم
آبلیمو یا شیربه میزان کافی
نان، گوجه فرنگی و خیارشوربرای سرو برگر سویا و مرغ

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و خیساندن سویا: 2 ساعت

مدت زمان لازم برای تهیه سویا برگر: 7 تا 10 دقیقه

مراحل طرز تهیه همبرگر با سویا و مرغ (روش چهارم)

همبرگر با سویا و مرغ یکی از گزینه های سالم، خوش طعم و ارزان برای وعده های غذایی است که می تواند جایگزین خوبی برای همبرگرهای آماده باشد. ترکیب مرغ و سویا در این دستور، بافتی لطیف و طعمی دلچسب ایجاد می نماید که برای بزرگسالان و بچه ها مناسب است.

مرحله اول: سویا را خیس کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه همبرگر با سویا و مرغ، سویا را در یک کاسه بریزید. آب جوش روی آن بریزید تا کاملاً پوشیده گردد. کمی آبلیمو یا شیر به آن اضافه کنید تا بوی خامی آن گرفته گردد. حدود 20 دقیقه اجازه دهید بماند. سپس با آب سرد آبکش نموده و با دست کاملاً فشار دهید تا آب اضافی اش گرفته گردد.

مرحله دوم: پیاز و سیر را آماده کنید

پوست پیاز را بگیرید، آن را بشویید و با رنده ریز رنده کنید. سپس با دست، آب اضافی پیاز را بگیرید. سیر را هم پوست بگیرید و با رنده ریز، رنده کنید یا کاملاً بکوبید.

مرحله سوم: سینه مرغ را چرخ کنید

میزان لازم از سینه مرغ را بشویید تا تمیز گردد. آن را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. سینه مرغ را با چاقو به تکه های کوچک برش بزنید و سپس در چرخ گوشت یا غذاساز بریزید و آن را کاملاً چرخ یا پوره کنید.

شما می توانید برای تهیه گوشت مرغ به روش های حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: مواد برگر را با هم ترکیب کنید

در یک کاسه بزرگ، مرغ چرخ شده، سویای آب گرفته، پیاز و سیر رنده شده، تخم مرغ، آرد سوخاری و ادویه ها را اضافه کنید. مخلوط را با دست خوب ورز دهید تا حالت خمیری و منسجم پیدا کند. در صورت شل بودن مواد، کمی دیگر پودر سوخاری اضافه کنید.

مرحله پنجم: همبرگر را فرم و استراحت دهید

از مایه آماده شده، گلوله هایی به مقدار دلخواه بردارید. آن ها را به شکل گرد و ضخامت مناسب فرم دهید. سپس روی یک سینی بچینید، روی آن را بپوشانید و حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا فرم خود را حفظ نمایند.

مرحله ششم: همبرگر را سرخ کنید

در یک تابه، کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. همبرگرها را در تابه بگذارید و هر طرف را حدود 4 تا 5 دقیقه سرخ کنید تا کاملاً طلایی و پخته شوند.

مرحله آخر: همبرگر سویا و مرغ را سرو کنید

همبرگر را بعد از آنکه از تابه بیرون آورید روی یک دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن جذب گردد. سپس آن را با نان همبرگری و گوجه، کاهو و خیارشور سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه همبرگر با سویا به روش فست فودی

  • حتما قبل از درست کردن همبرگر با سویا، سویاها را دو بار چرخ کنید. هر چه سویاها ریزتر باشند، شکل دادن آن ها به صورت همبرگر آسان تر خواهد بود.
  • در صورتی که مایه همبرگر شل بود و به خوبی شکل نمی گرفت، می توانید کمی آرد سوخاری به مواد طرز تهیه همبرگر با قارچ اضافه کنید.
  • اگر آرد نخودچی در دسترس نداشتید، می توانید آن را با آرد سفید گندم یا آرد سوخاری جایگزین کنید.
  • بهتر است از سبزی های تازه خرد و ساطوری شده در مواد همبرگر بهره ببرید. تنوع سبزی هایی که به کار می برید به سلیقه خودتان بستگی دارد ولی در مصرف آن ها زیاده روی هم نکنید. چون طعم همبرگرتان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و حتی ممکن است همبرگر طعم تلخ بگیرد. به جای سبزی تازه می توانید از سبزی خشک پودر شده هم بهره ببرید.
  • در صورتی که فقط می خواهید از سویا در طرز تهیه همبرگر با سویا بهره ببرید، سعی کنید آن را کاملا مزه دار کنید. چون سویا در حالت کلی طعم قوی ندارد و ممکن است در پایان طعم آن را در همبرگر دوست نداشته باشید.
  • اگر وگن یا گیاهخوار هستید، می توانید سس خردل و تخم مرغ را از مواد به کار رفته در طرز تهیه همبرگر با سویا حذف کنید.
  • می توانید همبرگرهایی را که تهیه نموده اید، هم به صورت گریل شده و هم به صورت سرخ شده مصرف و سرو کنید.
  • برای تهیه برترین همبرگر خانگی با گوشت و سویا، حتما از گوشت مرغوب به همراه میزانی چربی بهره ببرید. برترین ترکیب گوشت چرخ نموده برای انواع غذاها از جمله همبرگر را بلد هستید؟
  • اگر می خواهید برگر را به صورت کاملا گیاهی درست کنید فقط از سویا یا ترکیب سویا و سیب زمینی بهره ببرید.
  • برای گرفتن بوی خامی سویا، حتماً آن را با آب جوش و کمی آب لیمو یا شیر خیس کنید و پس از نرم شدن، با دست کاملاً فشار دهید تا آب اضافی اش گرفته گردد
  • هنگام رنده کردن پیاز، حتماً آب آن را بگیرید تا باعث شل شدن بافت همبرگر نگردد
  • در تهیه همبرگر با سویا و قارچ، می توانید قارچ را جداگانه خرد نموده و کمی تفت دهید تا آب نیندازد و سپس به مخلوط اضافه کنید تا طعم و بافت بهتری ایجاد گردد.
  • هنگام سرخ کردن، حرارت را میانه نگه دارید تا مغز پخت شده و لایه بیرونی نسوزد

فوت و فن های خوشمزه شدن برگر سویا

همبرگر سویا برای چه کسانی مناسب است؟

اگر در طرز تهیه همبرگر با سویا از گوشت استفاده نکنید، این غذا مناسب افراد گیاهخوار خواهد بود. همبرگر با سویا یکی از خوراکی های محبوب گیاه خواران و کسانی است که به هر دلیلی از خوردن گوشت خودداری می نمایند.

برای انسجام همبرگر با سویا چه کار کنیم؟

برای انسجام پیدا کردن مواد برگر گیاهی سویا، حتما آب پیاز را با دست بگیرید تا فقط تفاله آن باقی بماند. در صورتی که پیاز آب داشته باشد، مواد از هم می پاشد. علاوه بر این، بعد از تهیه مواد، برگر را حتما در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

آیا می توان همبرگر با سویا را به صورت خام نگهداری کرد؟

بله. اگر هم می خواهید همبرگر سویا را برای مدت بیشتری نگه دارید، همبرگرها را با همان پاکت های فریزری که زیر و روی آنها قرار گرفته است، در یک ظرف درب بسته بگذارید و در فریزر قرار دهید. در این صورت همبرگرها به هم نمی چسبند. قبل از استفاده آنها را از فریزر بیرون بیاورید، صبر کنید یخ آن باز گردد سپس اقدام به سرخ کردن آن کنید.

مایه همبرگر بیش از مقدار شل شده، چه کار باید کرد؟

اگر مایه همبرگر بیش از حد شل بود، به تدریج آرد سوخاری یا پودر نان خشک اضافه کنید تا سفت گردد.

چه کار کنم تا همبرگر با سویا حین پخت ترک نخورد؟

برای اینکه همبرگر هنگام پخت ترک نخورد، اجازه دهید پیش از سرخ کردن حداقل 30 دقیقه در یخچال استراحت کند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 7 خرداد 1404 بروزرسانی: 7 خرداد 1404 گردآورنده: malcom.ir شناسه مطلب: 2352

به "20 ترفند طرز تهیه همبرگر سویا (سویا برگر) به 4 روش رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "20 ترفند طرز تهیه همبرگر سویا (سویا برگر) به 4 روش رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید