18 نکته کوکو لوبیا سفید بدون گوشت ، این رسپی وا نمی ره و نمی چسبه
به گزارش مالکوم، یکی از خاص ترین، کوکوی لوبیا سفید است که خواص زیادی برای سلامتی دارد و در عین حال طعم لذیذ و بافت لطیفی دارد. درست کردن این کوکو بسیار آسان است و به عنوان یا ، می توانید تهیه کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه کوکو لوبیا سفید به چند روش مختلف و نکات پخت و خوشمزه شدن کوکو لوبیا سفید را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کوکو لوبیا سفید در یک نگاه
برای تهیه کوکو لوبیا سفید با سیب زمینی و بدون گوشت، لوبیاها را از شب قبل، بخیسانید و آبکش کنید. سپس لوبیا سفید را با میزانی آب بپزید تا کاملا نرم گردد. سیب زمینی را آبپز کنید و پوست بگیرید. سیب زمینی و لوبیاها را کاملا له یا پوره کنید. پیاز و سیر را رنده کنید و آب آن را بگیرید. تخم مرغ ها را بزنید. در یک کاسه همه مواد کوکو لوبیا سفید را با هم ترکیب کنید تا یکدست گردد. مایه کوکو را یک ساعت استراحت دهید و بعد در روغن داغ، سرخ کنید.
شما می توانید میزان مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه کوکو لوبیا سفید را در ادامه این مطلب مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه کوکو لویبا سفید گیاهی و وگان
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
لوبیا سفید | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 2 حبه |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سوخاری یا پودر سوخاری | 3 تا 4 قاشق غذاخوری |
جعفری تازه یا جعفری خشک | به میزان دلخواه |
پیازچه | به میزان دلخواه |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
سالاد، ترشی و نان | برای سرو کوکو لوبیا سفید |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای استراحت مایه کوکو: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کوکو لوبیا سفید: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه کتلت لوبیا سفید بدون مرغ و گوشت
کوکو لوبیا سفید مثل انواع کوکو از جمله و یک غذای سرشار از پروتئین است که خوردن آن به افراد در همه سنین توصیه می گردد. در ادامه طرز تهیه کوکو لوبیا سفید مرحله به مرحله را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: لوبیا سفید را آماده کنید
در ابتدا برای تهیه کوکو لوبیا سفید، لوبیاها را پاک کنید. بشویید و در یک کاسه با میزانی آب بخیسانید. بهتر است لوبیاهای سفید را به مدت 8 تا 12 ساعت بخیسانید و در این مدت چند بار آب روی لوبیاها را با آب تازه جایگزین کنید.
سپس لوبیاها را در یک قابلمه بریزید و به آنها آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و درب آن را ببندید. اجازه دهید لوبیاها به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزند و نرم شوند.
در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل لوبیا سفید را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: سیب زمینی ها را آماده کنید
در حین پختن لوبیاها، سیب زمینی ها را بشویید و در یک قابلمه با میزانی آب، روی حرارت آبپز کنید. بهتر است سیب زمینی ها را خرد نکنید و به صورت درسته آبپز کنید تا طعم آبکی نگیرند. می توانید سیب زمینی ها را آبپز نکنید و به صورت خام، پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید. سپس آنها را بفشارید و آب سیب زمینی را بگیرید.
مرحله سوم: لوبیا سفیدها را پوره کنید
بعد از اینکه لوبیاها پختند و وقتی که با فشار دست، له می شدند، لوبیاها را آبکش کنید و اجازه دهید کمی از دما بیفتند. سیب زمینی ها را هم آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید. سیب زمینی ها را بعد از سرد شدن، پوست بگیرید و در یک کاسه بگذارید و با گوشت کوب دستی یا برقی له کنید. لوبیا سفید پخته را هم با گوشت کوب برقی یا غذاساز، کاملا پوره کنید تا خمیری گردد.
مرحله چهارم: بقیه مواد مایه کوکو لوبیا سفید را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه کوکو لوبیا سفید بدون گوشت، در یک کاسه جدا، تخم مرغ ها را بشکنید و با چنگال هم بزنید تا سفیده و زرده کاملا با هم میکس گردد و از لختگی خارج گردد. پیازچه ها را بشویید و به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. اگر جعفری تازه استفاده می کنید، جعفری را هم بشویید و بعد از خشک شدن، ریز خرد کنید.
مرحله پنجم: مایه کوکو لوبیا سفید را درست کنید
سپس پیاز و سیر را پوست بگیرید. قسمت انتهای پیاز را جدا نکنید. پیاز را با رنده میانه و سیر را هم با رنده ریز، رنده کنید. آب پیاز را با دست بفشارید تا تفاله آن باقی بماند.
در یک ظرف مناسب، سیب زمینی و لوبیا سفید پوره شده، تخم مرغ زده شده، جعفری و پیازچه خرد شده، آرد سوخاری یا پودر سوخاری، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را بریزید و همه را با هم ترکیب کنید که کاملا یکدست گردد. در صورت لزوم، میزان آرد را بیشتر در نظر بگیرید.
برای خرید انواع ادویه معطر غذا، تخم مرغ، پودر سوخاری و پودر سیر می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله ششم: مایه کوکو لوبیا سفید را استراحت دهید
بعد از یکدست شدن مایه کوکو لوبیا سفید، روی مایه کوکو را با سلفون یا درپوش، بپوشانید و آن را در یخچال قرار دهید. اجازه دهید طعم ها به خورد هم بروند و بافت کوکو لوبیا، منسجم گردد.
مرحله هفتم: کوکو لوبیا سفید را سرخ کنید
در آخرین مرحله از درست کردن کوکو با لوبیا سفید، در یک تابه میزانی روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ گردد. به میزان 2 قاشق غذاخوری از مایه کوکو بردارید و بین دست هایتان، ابتدا گلوله و سپس پهن کنید.
ضخامت کوکو لوبیا سفید باید به میزان 1 تا 1/5 سانتی متر باشد. مایه کوکو را به آرامی در روغن داغ بگذارید. همه کوکوها را به همین شکل آماده نموده و در روغن قرار دهید.
شما می توانید روغن سرخ کردنی را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله آخر: کوکو لوبیا سفید را سرو کنید
حدود 5 تا 7 دقیقه طول می کشد که یک سمت کوکوها طلایی گردد. سپس کوکو ها را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ گردد. در یک بشقاب، دستمال حوله ای بگذارید و هر کوکو را که سرخ کردید، روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن، خارج و جذب دستمال گردد. همه کوکوها که آماده شدند، می توانید با نان ()، ، سبزی خوردن یا، میل کنید.
برای خرید انواع نان و انواع ترشی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
روش تهیه کوکو لوبیا سفید بدون سیب زمینی
درست کردن کوکو لوبیا سفید بدون سیب زمینی هم امکان پذیر است اما در نهایت کوکو بافت خشکی می گیرد. در این روش، می توانید بعد از خیساندن و آبپز کردن لوبیا سفید، آنها را پوره کنید و با پیاز رنده و آبگیری شده، تخم مرغ، 1 عدد نان تست خیسانده و فشرده شده یا پودر سوخاری و ادویه ها و سبزیجات معطر، مایه کوکوی لوبیا سفید را آماده کنید. سپس این کوکو را در روغن داغ، سرخ کنید.
دستور تهیه کتلت لوبیا سفید با گوشت مرغ
اگر می خواهید از پروتئین حیوانی هم در کوکو لوبیا سفید بهره ببرید کتلت لوبیا سفید درست کنید. همه مراحل را مانند روش اول تهیه کوکو لوبیا سفید انجام دهید و به میزان 150 یا 200 گرم مرغ چرخ نموده یا مرغ آبپز و چرخ شده هم به مایه کتلت اضافه کنید. همه مواد را با هم میکس کنید تا منسجم گردد. سپس آن را استراحت دهید و در آخر، در روغن داغ، سرخ کنید.
برای خرید می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
آموزش تهیه کوکو لوبیا سفید در فر
برای طرز تهیه کوکو لوبیا سفید رژیمی و با روغن کم، مایه کوکو لوبیا سفید را به هر یک از روش های بالا آماده کنید. سپس فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. کف و دیواره های یک ظرف مناسب فر یا سینی فر کوچک را با کمی روغن چرب کنید. مایه کوکو لوبیا سفید را کف ظرف، پخش نموده و روی آن را صاف کنید تا ضخامت آن کم گردد.
کمی روغن با اسپری، روی مایه کوکو، بپاشید و بعد از داغ شدن فر، سینی را در آن بگذارید. حدود 15 دقیقه صبر کنید تا کوکو لوبیا سفید، مغز پخت گردد. در آخر، حدود 2 دقیقه، گریل فر را روشن کنید تا روی کوکو هم طلایی گردد. سپس سینی حاوی کوکو را از فر بیرون بیاورید و کمی که از دما افتاد، آن را در ظرف سرو بگذارید و برش بزنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوکو لوبیا سفید مجلسی
- برای طرز تهیه کوکو با لوبیا سفید می توانید از مواد دلخواه خود مثل مغز گردوی خرد شده، زرشک، کشمش، نخود فرنگی پوره شده و … هم بهره ببرید.
- برای طرز تهیه کتلت لوبیا سفید با گوشت، میزانی گوشت چرخ نموده هم در مایه کوکو بریزید و بقیه مراحل را مانند روش های بالا انجام دهید.
- دقت کنید که لوبیا سفید باید کاملا بپزد که کوکو بافت نرمی بگیرد. اگر لوبیاها به خوبی بپزند، بعد از سرخ شدن، خشک و سفت می شوند.
- برای گرفتن نفخ بیشتر لوبیا سفید، می توانید بعد از آبکش کردن لوبیاها، آنها را در قابلمه به مدت 3 دقیقه بجوشانید. لوبیاها را آبکش کنید و این آب را دور بریزید. دوباره قابلمه را آب کنید و لوبیاها را بپزید.
- برای سریع تر نرم شدن لوبیاها از کنسرو لوبیا بهره ببرید یا لوبیاها را در زودپز بپزید.
- اگر پودر یا آرد سوخاری در دسترس نداشتید می توانید از آرد گندم یا آرد نخودچی (طرز تهیه آرد نخودچی) بهره ببرید.
فوت و فن های خشک نشدن و وا نرفتن کوکو لوبیا سفید
چرا کوکو لوبیا سفید ترک می خورد؟
علت خشک شدن و ترک خوردن کوکو لوبیا سفید، نرم نشدن لوبیاها به میزان کافی است. باید لوبیاها کاملا نرم و له شوند سپس به مایه کوکو اضافه شوند.
چرا کوکو لوبیا سفید وا می رود؟
1- آب پیاز را نگرفته اید.
2- آب اضافی سیب زمینی خام رنده شده را نگرفته اید.
3- تخم مرغ زیاد بوده است.
4- آرد سوخاری کم بوده است.
5- مایه کوکو لوبیا سفید استراحت ننموده است.
6- روغنی که کوکو لوبیا را در آن سرخ نموده اید، به میزان کافی داغ نبوده است.
چرا کوکو لوبیا سفید می چسبد؟
1- مایه کوکو لوبیا به میزان کافی منسجم نبوده است.
2- آب پیاز و سیب زمینی را جدا ننموده اید.
3- جنس تابه ای که کوکو را در آن سرخ نموده اید، نچسب نبوده است.
4- روغن داخل تابه داغ نبوده است.
5- کوکو هنوز سرخ نشده بوده و آن را از تابه جدا نموده اید.
منبع: افق کوروش