مواد لازم برای تهیه ترشی انبه کال جنوبی
به گزارش مالکوم، کسانی که ترشی انبه را تا حالا امتحان نکردند، احتمالا با شنیدن اسمش میلی به چشیدن آن نداشته باشند. قبل از این که پرونده آن را نچشیده بپیچید، کافیست امتحانش کنید. این ترشی اصیل جنوبی با طعم تند و تیزش در سفره جنوبی های عزیزمان برو بیایی دارد. قول می دهیم جایش را در دل شما هم باز کند. با طرز تهیه ترشی انبه به روش های مختلف همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه کال جنوبی
- انبه سبز سه کیلو
- سیر یک ونیم کیلو
- فلفل قرمز تند شش قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز شش قاشق غذاخوری
- سیاه دانه شش قاشق غذاخوری
- سرکه یک ونیم لیتر
- شکر یک سوم پیمانه
- گلپر میزان کمی
- نمک به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه ترشی انبه کال جنوبی
مرحله اول
برای آغاز انبه ها را بعد از این که خوب شستید، پوست بکنید و بعد از برش زدن هسته آن را خارج کنید و به شکل خرد کنید.
مرحله دوم
میزانی نمک و زردچوبه روی خلال ها بریزید و به دست خلال های انبه را جابه جا کنید تا زردچوبه و نمک به خوردشان رود و زردرنگ شوند. اجازه دهید تا خلال ها حدود 24 ساعت زیر آفتاب بمانند تا کمی خشک شوند.
مرحله سوم
یک قابلمه بردارید و سرکه را با شکر و میزان کمی زردچوبه روی حرارت بجوشانید.
مرحله چهارم
صبر کنید تا سرکه و شکر خنک شوند سپس سیر ها را در آن رنده کنید.
مرحله پنجم
به میزان خلال های انبه یک شیشه بردارید و یک ردیف انبه داخل آن بچینید. بعد از چیدن هر لایه روی آن ها تخم گشنیز، سیاه دانه و فلفل قرمز تند بریزید تا شیشه پر گردد.
مرحله ششم
حالا شیشه را از محتوای سیر و سرکه ای که آماده کردید، پر کنید. در شیشه را محکم ببندید و در جای خنک نگهدارید. حدود یک هفته بعد می توانید از ترشی میل کنید.
مواد لازم و روشی که برای تهیه ترشی انبه برای شما در نظر گرفتیم به سبک جنوبی و مختص خطه چابهار بود. ترشی انبه را به سبک بندر عباسی، با هسته، ترشی انبه هندی سیاه و با آبلیمو هم درست می نمایند که در ادامه به نکات تهیه هرکدام می پردازیم.
ترشی انبه بندرعباس
برای تهیه ترشی بندرعباس از تمام مواد لازم بالا، به غیر از زردچوبه و شکر و به میزان یک پیمانه روغن زیتون و از سرکه کمتری استفاده می کنیم. نکته مهم برای تهیه این انبه استفاده از انبه شیرین و زرد و سرکه کمتر است. این ترشی باید غلیظ باشد.
برای تهیه این ترشی تمام ادویه ها را داخل یک تابه روی حرارت تفت دهید. سپس سرکه، سیر کوبیده یا رنده شده، ادویه ها و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید. بعد از این که خلال های انبه را داخل شیشه چیدید، مایه آماده شده را داخل ظرف ریخته و حدود یک هفته تا ده روز به آن موقع دهید تا جا بیفتد.
اگر می خواهید طعم شیرین انبه کاملا از بین برود کمی آن را له کنید تا مواد بیشتر به خوردش رود.
ترشی انبه سیاه
در این دستور علاوه بر مواد لازم بالا از یک پیمانه رب انار و 100 گرم تمر سیاه و ادویه های محلی (تخم خردل و زیره سبز) هم استفاده می گردد.مانند دستور اصلی انبه های سبز را برش دهید و هسته های آن را جدا کنید. در این دستور پوست انبه را نباید جدا کنید. ادویه ها را داخل یک تابه تفت دهید.
تمر هندی را داخل میزان کمی سرکه بجوشانید و آن را صاف کنید. مابقی سرکه را هم به طور جداگانه بجوشانید. مایه تمر و سرکه را همراه دو مشت انبه به سرکه اضافه نموده و بعد از هفت دقیقه رب انار را اضافه کنید. حالا تمامی انبه ها را اضافه کنید و بلافاصله حرارت را خاموش کنید. اجازه دهید تا مواد خنک شوند، سیر رنده شده را اضافه نموده سپس داخل شیشه بریزید.
ترشی انبه هندی با آبلیمو
در این دستور فقط از سرکه، آبلیمو، انبه کال، رب گوجه و دارچین و هل استفاده می کنیم. از روز قبل سه کیلوگرم انبه را با سه فنجان آبلیمو و نیم کیلو رب گوجه داخل یک ظرف حل نموده و کنار قرار دهید. دارچین و هل (به میزان لازم) و سرکه را به مایه اضافه کنید و داخل شیشه بریزید. دو هفته صبر کنید تا ترشی آماده گردد.
منبع: کتاب کاله