8 سوپ نودل لذیذ از سراسر جهان
به گزارش مالکوم، فرقی ندارد که در کجای این کره خاکی زندگی میکنید؛ سوپ و آش از آن دسته غذاهایی هستند که در فصل زمستان حسابی می چسبند و شما را گرم می نمایند. یک کاسه سوپ داغ که بخار از آن بلند می گردد، حتی در سردترین روزهای سال، در باد و باران و برف، شما را گرم خواهد نمود. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا ببینیم مردم کشورهای دیگر در روزهای سرد سال، چه سوپی می خورند.
اگر نودل را به مواد تشکیل دهنده سوپ اضافه کنیم، این غذای لذیذ از یک پیش غذا به یک وعده غذای کامل و سالم تبدیل می گردد. سوپ های نودل یکی از غذاهای مورد علاقه بیشتر مردم دنیا هستند. اما نودل هایی که در سوپ استفاده می شوند، شکل ها و طعم های متفاوتی دارند. در ادامه این مقاله با هشت نوع سوپ و آشی که با نودل یا انواع و اقسام رشته در سراسر دنیا تهیه می شوند، آشنا می شویم.
سوپ Pho
این سوپ لذیذ، گاهی با عنوان غذای ملی ویتنام نیز در نظر گرفته می گردد. این غذا از ترکیب نودل های برنج تخت و بلند، آب گوشت و سبزیجات طعم دار شده و گوشت گوساله یا مرغ تهیه می گردد. نعناع، ریحان و لوبیا نیز سایر مواد تشکیل دهنده آن هستند. این سوپ لذیذ در منوی بیشتر رستوران های ویتنامی وجود دارد. درست کردن این غذا ساده است. اگر به مواد اولیه آن دسترسی داشته باشید، نودل های برنجی به شکل لینگوئینی (نوعی پاستای بلند و تخت) معمولا به صورت خشک، فروخته می شوند اما اگر بتوانید تازه آن را تهیه کنید، بهتر است. آب گوشت و سبزیجات با ادویه های گوناگونی مانند رازیانه، زنجبیل، میخک و دارچین طعم دار می گردد. تکه های باریک گوشت معمولا به صورت خام، درون کاسه ها قرار می گیرند و زمانی می پزند که سوپ داغ روی آنها ریخته می گردد.
سوپ Rindfleischsuppe
مانند سوپ pho، این غذای لذیذ آلمانی هم از گوشت گاو و عصاره قلم یا دم گاو تهیه می گردد. سایر مواد تشکیل دهنده این سوپ نیز به راحتی در فروشگاه های مواد غذایی یافت می شوند. هویج، جعغری، گوجه فرنگی، کرفس و ادویه جاتی مانند میخک، برگ بو و نمک و فلفل سایر اجزای تشکیل دهنده این غذای لذیذ هستند. به علت وجود کلاژن در گوشت گاو، این سوپ، بسیار غلیظ است. نودل های تخم مرغی نیز به این غذا اضافه می شوند تا با افزودن کربوهیدرات آن را به یک غذای کامل تبدیل نمایند. آشپزهای ماهر معمولا نودل را در آخر به غذا اضافه می نمایند تا شکل زیبای خود را حفظ کند.
سوپ تورتلینی (Tortellini)
تورتلینی یک نوع پاستا یا خمیر دایره ای شکل و توپر است که جزء پاستاهای پر هوادار ایتالیا محسوب می گردد. مثل انواع پاستا، این مدل نیز پایه ای برای تهیه انواع غذا است. این نودل های دایره ای شکل را می توان با گوشت یا پنیر، پر کرد و به همراه سس گوجه یا در سوپ سرو کرد. در اطراف شهر Bologna یعنی خاستگاه این نودل، از تورتلینی معمولا در سوپ های مرغ و گوشت گاو استفاده می گردد. پیدا کردن تورتلینی خشک بسیار ساده است. در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی می توانید آن را پیدا کنید، تورتلینی تازه نیز در فروشگاه های ایتالیایی وجود دارد. مزیت دیگری که این سوپ دارد، انعطاف پذیر بودن آن است. یعنی با اضافه کردن گوجه فرنگی یا انواع و اقسام سس ها، می توانید طعم جدیدی به غذای خود اضافه کنید.
رامن (Ramen)
زمانی که صحبت از رامن می گردد، احتمالا به یاد غذایی مقرون به صرفه با نودل هایی خشک می افتید. اما این غذا یکی از غذاهای ژاپنی است که به هیچوجه نباید فرصت چشیدنش را از دست بدهید. این سوپ، از نودل تهیه شده با آرد گندم درست می گردد و محتویات متنوعی دارد. در توکیو، رستوران ها، ده ها نوع رامن را به مشتریان عرضه می نمایند. برای تهیه این سوپ، گزینه های متعددی پیش روی شما است؛ گوشت گاو، مرغ، ماهی، میسو (miso) نوعی خمیر سویای ژاپنی و جلبک دریایی. سایر مواد تشکیل دهنده این سوپ نیز از تنوع زیادی برخوردارند. می توانید از میگو، تخم مرغ، توفو (tofu) یا پنیر لوبیا، حبوبات و انواع و اقسام سبزیجات بهره ببرید. گرچه نودل های خشک، مقرون به صرفه تر هستند اما رامن تازه که در فروشگاه های آسیایی و ژاپنی به فروش می رسند، بسیار لذیذ تر هستند و در صورتی که مدت زمان بیشتری پخته شوند، حالت نرم و خمیری به خود نمی گیرند. فروشگاه های رامن در بسیاری از منطقه ها دنیا وجود دارند و شناخته شده هستند. می توانید به یکی از این فروشگاه ها سر بزنید و این سوپ لذیذ را امتحان کنید.
سوپ Thukpa
گرچه این سوپ به عنوان یک غذای تبتی شناخته می گردد اما در نپال، بوتان و شمال هند نیز رایج و محبوب است. یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی آن نوعی نودل کوچک به نام bhatsa است که می توان آن را با نوکی (gnocchi) ایتالیایی مقایسه کرد. در بسیاری از مواقع، این نودل ها با دست شکل داده می شوند. این سوپ معمولا با گوشت گوسفند یا یاک تهیه می گردد. البته می توان آن را با استفاده از پروتئین های گیاهی نظیر قارچ نیز تهیه کرد. ویژگی مشترک thukpa در تمام منطقه های که طبخ می گردد، این است که معمولا تند و تیز و پر ادویه است به خصوص سوپی که در نپال تهیه می گردد، به تند بودن معروفیت دارد. در تبت، این سوپ را معمولا در مرنام جشن شروع سال نو سرو می نمایند. رستوران های تبتی و نپالی، معمولا این غذا را در منوی خود می گنجانند. تعداد کمی از رستوران های هندی به خصوص آنهایی که آشپزی منطقه ها Sikkim، Assam و Ladakh را در منوی خود دارند، این سوپ را عرضه می نمایند.
سوپ Sehriye corbasi
این غذا، متعلق به کشور ترکیه است و با ورمیشل سرو می گردد. این نوع پاستا که در بیشتر منطقه ها دنیا با عنوان orzo شناخته می گردد، بیشتر به دانه های بزرگ برنج، شباهت دارد. در واقع، نام این نوع نودل در ایتالیا risoni به معنی برنج درشت است. این نودل ها اغلب به سوپی غلیظ متشکل از سبزیجات و حبوبات اضافه می شوند. در ترکیه، پاستای مشابهی به نام arpa sehriye وجود دارد که از آن در تهیه غذایی استفاده می گردد که با گوجه فرنگی پخته و با لیمو و نعناع، طعم دار می گردد. اضافه کردن گوجه فرنگی به این غذا به غلظت آن می افزاید و آن را لذیذ تر می نماید. البته نوع پاستایی که در این سوپ استفاده می کنید، کاملا انعطاف پذیر است. با وجود اینکه orzo به راحتی و همه جا در دسترس است می توانید به جای آن از ورمیشل معمولی بهره ببرید و آن را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید. در برخی از دستورهای تهیه sehriye corbasi، استفاده ازگوشت یا عصاره آن لازم است. اما در واقع مواد تشکیل دهنده اصلی این سوپ، گوجه، پاستا و ادویه جات مختلف است. سایر مواد و سبزیجات را به سلیقه خود می توانید اضافه یا حذف کنید.
سوپ Sopa de Fideo
سوپ نودل مکزیکی به یکی از سوپ های محبوب در سایر منطقه ها دنیا نیز تبدیل شده است. Fideo نوعی نودل باریک و کوتاه است. اگر دوست دارید این غذا را خودتان تهیه کنید، می توانید پاستای معمولی را در میزان های کوتاه، خرد و بهره ببرید. البته این نودل ها در بسیاری از منطقه ها دنیا به راحتی یافت می شوند. دستور تهیه این سوپ نیز در منطقه ها مختلف فرق دارد. این نودل ها قبل از اضافه شدن به غذا، مختصری در روغن سرخ می شوند. پایه و اساس این سوپ، مرغ و گوجه فرنگی است. سیر و گشنیز از موادی هستند که به میزان زیاد در این سوپ وجود دارند. در برخی منطقه ها نیز از چیلی کبابی برای طعم دادن به این غذا استفاده می گردد. گرچه تهیه این سوپ با مواد تازه بهتر است اما انواع کنسروی و خشک شده این سوپ و ادویه جات و نودل آن در فروشگاه ها وجود دارند.
آش رشته
یکی از آش های لذیذ ایرانی، آش رشته است. رشته ای که در این آش استفاده می کنیم، بیشتر به پاستای فتوچینی شباهت دارد. مواد تشکیل دهنده این غذای لذیذ، شامل سبزیجات، حبوبات، رشته و کشک، آن را به یک غذای کامل و لذیذ تبدیل نموده است. می توان این آش را جزء غذاهای رژیم گیاه خواری به حساب آورد اما کشک که یک محصول لبنی است، جزء جدا نشدنی آش رشته است. این غذا، ادویه جات معطری دارد. به علاوه، مواد تشکیل دهنده آن به راحتی در دسترس و از هر فروشگاهی قابل تهیه است؛ موادی شامل نعناع، گشنیز و جعفری، سیر و پیاز و انواع حبوبات مثل نخود و لوبیا و عدس.
منبع: کجارو / mnn.com