غذاهای محلی هانوی؛ مرکز زیبای ویتنام
به گزارش مالکوم، آشپزی در ویتنام همواره به علت حضور سبزیجات و مواد غذایی تازه مورد تحسین قرار گرفته است؛ چشیدن طعم لذیذ غذاهای این کشور را در سفر به مرکز آن نباید فراموش کرد.
هانوی مرکز کشور ویتنام تاریخچه پرفراز و نشیبی را سپری نموده و با توجه به جاذبه های بی نظیری که دارد، گردشگران بسیاری را در سال های اخیر به سمت خود جذب نموده است. سراسر جهان غذاهای ویتنامی را می شناسند و با توجه به گذشته ای که داشته است از کشورهایی نظیر فرانسه و چین بسیار تاثیرپذیر بوده است. غذاهای لذیذ بسیاری در هانوی سرو می گردد که نقش نودل ها و محصولات دریایی در غذاهای آنان بیشتر از هر چیز دیگری به چشم می خورد. در این مقاله قصد داریم سفر خوشمزه ای به شهر هانوی داشته باشیم و با غذاهای محلی این شهر زیبا آشنا شویم. ما را در این مقاله همراهی کنید.
فو (Pho)
این غذا، غذای ملی کشور ویتنام است؛ این سوپ نودل اغلب در میز صبحانه ویتنامی ها وجود دارد و به عنوان سوپی محبوب آن را نوش جان می نمایند. یک کاسه از این سوپ نودل شامل مواد پایه ای چون آب گوشت یا مرغ است که با زنجبیل و گشنیز طعم دار شده است. سپس انواع گوشت، پیاز و نودل برنج به آن اضافه می گردد.
چاکا (Cha ca)
یکی از غذاهای محبوب در کشور ویتنام و مرکز آن چاکا است که حتی نام خیابانی در این شهر با نام این غذا نامگذاری شده است. این غذا در طبقه غذاهای دریایی واقع شده است و تکه های ماهی سفید را در کره سرخ نموده و سپس کرفس، زنجبیل و سیر را به آن می افزایند. این غذای لذیذ را در دکه های مختلف غذا فروشی و رستوران های هانوی می توانید پیدا کنید.
Bún riêu
این غذا یکی از سوپ های پرطرفدار در هانوی است که به نوعی سوپ ورمیشل دریایی است. مواد اصلی این غذا آبزیان دریایی مانند صدف، میگو و ماهی است که در کنار سبزیجات دیگر پخت می گردد. این سوپ را محلیان اغلب در صبحانه میل می نمایند. این مواد در مخلوطی از آب گوجه و نوعی روغن محلی طبخ می گردد.
Bun cha
این غذا از غذاهای معروف هانوی است که در هر کوچه و خیابانی آن را پیدا خواهید کرد. در این غذا گوشت را گریل نموده و بر روی نودل های برنج قرار می دهند. علاوه بر گوشت و نودل از سبزیجات دیگری نیز در این غذا استفاده می گردد و سس مخصوصی در نهایت بر روی آن ریخته می گردد و سپس آماده خوردن می گردد.
بان می (banh mi)
نان باگت که از حضور فرانسوی ها در این کشور راه پیدا نموده است، در این ساندویچ لذیذ استفاده می گردد. در این غذا که با انواعی از سبزیجات ویتنامی پر می گردد، با املتی لذیذ سرو می گردد که گاهی به جای آن از تکه های سرخ شده گوشت نیز استفاده می گردد.
Banh xeo
این غذا در واقع کرپی است که با گوشت، میگو و همراه جوانه لوبیا پر و تهیه می گردد. این مواد داخل ورقه نازک برنجی پیچیده و میل می گردد. سس مخصوصی با این غذا سرو می گردد که در هانوی بسیار پرطرفدار است.
بون ریو (Bun Rieu)
بون ریو سوپ لذیذی است که بخش اصلی و مهم ترکیبات آن آب گوشت است. در این سوپ تکه های میگوی خشک شده را به همراه گوجه فرنگی می پزند و نودل برنج را به آن اضافه می نمایند. مواد تشکیل دهنده این غذا در کنار ادویه های مخصوص این غذا را به سوپی خوش طعم تبدیل نموده است.
گوی کوآن (Goi Cuon)
یکی از دلمه های شگفت انگیزی که در هانوی با آن روبرو خواهید شد، گوی کوآن است. ترکیبات اصلی این غذا را میگو و خرچنگ تشکیل می دهد. بسیاری این غذا را با برگ های کاهو یا نعناع نیز سرو می نمایند. پس از حاضر شدن، این دلمه ها با سس بادام زمینی میل می گردد که خوردن هر بخشی از آن، شما را به خوردن دلمه ای دیگر ترغیب می نماید.
Xoi
برنج کته شده که چسبیده به هم است تنها به عنوان غذایی در کنار ظرف های غذایی در هانوی سرو نمی گردد، بلکه با ترکیباتی از تخم مرغ و قطعات گوشت به عنوان غذایی کامل در هانوی خورده می گردد.
Ca phe trung
یکی از نوشیدنی ها یا دسرهای معروف کشور ویتنام Ca phe trung است که در واقع از زرده تخم مرغ زده شده در کنار قهوه غلیظ ویتنامی تهیه می گردد. شاید تخم مرغ در کنار قهوه کمی عجیب باشد، ولی هر که این دسر را خورده، از طعمی که دارد بسیار لذت برده است.
آنچه ذکر شد، تنها تعداد معدودی از غذاهای محلی هانوی بوده است، بی شک تعداد غذاهای اصلی و نوشیدنی های محلی که در این سرزمین پرطرفدار است بسیار بیشتر از آنچه ذکر شد است. اگر به این کشور و مرکز آن سفر کردید غذاهای آن را حتما امتحان کنید.
منبع: کجارو / vietnam-guide.com / foodrepublic.com