تکمیل ساخت تجهیزات ترمینال اپراتور بندر شهید بهشتی، ورود تجهیزات تا پایان سال
به گزارش مالکوم، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بخش اول تجهیزات ترمینال اپراتور هندی در بندر چابهار تا پیش از پایان سال جاری وارد بندر می شود. ساخت این تجهیزات تکمیل شده و در مرحله بارگیری است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، محمد راستاد امروز در حاشیه بازدید وزیر راه و شهرسازی از بندر چابهار و افتتاح پروژه های این بندر گفت: یکی از کار های بزرگی که در این دولت مورد توجه قرار گرفت، توسعه بندر چابهار بود. توسعه ای که با وجود شیوع کرونا و تأثیر آن بر اقتصاد دنیا و بنادر خودمان انجام شد. کرونا بر اقتصاد دنیا تأثیر گذاشته است، اما در همین شرایط تخلیه و بارگیری غیرنفتی در بندر چابهار صد درصد و ترانزیت 180 برابر رشد داشته است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در بخش صادرات غیرنفتی با رشد 37 درصدی در بندر چابهار روبرو بودیم، همچنین سه خط لاینری مستقیم بین بندر چابهار و بنادر دیگر داریم و زمینه مناسبی برای افزایش ترانزیت و صادرات در این بندر فراهم شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: فضایی که در بندر ایجاد شده است، زیرساخت مناسب با فرایند تقاضا است، دسترسی دریایی مناسب در بندر چابهار وجود دارد و پس کرانه موجود و تجهیزات بندر تأمین شده و یا در شرف تأمین است که آینده مناسبی را برای بندر رقم می زند.
وی اضافه کرد: تنها دغدغه ای که داریم و امیدواریم در این سفر تصمیم گیری شود توازن بین کرانه و پس کرانه در بندر چابهار است. ضرورت دارد که با رشد دریایی در بندر چابهار این موضوع معین تکلیف شود. ما ریل و جاده را در این بندر تکمیل می کنیم و در افق پیش بینی شده به ظرفیت 8 میلیون تن رسیدیم و فاز دوم به ظرفیت 30 میلیون تن می رسیم و قطعا این پس کرانه نمی تواند جوابگوی این میزان ترافیک باشد و باید کرانه و پس کرانه متوازن شوند، در غیر این صورت گلوگاه ایجاد می شود.
راستاد تأکید کرد: اگر ما بهترین عملکرد هم در بندر داشته باشیم، ممکن است به دلیل محدودیت در پس کرانه دچار مشکل شویم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: امروز تکمیل و بهره برداری از اجزای ترمینال کانتینری و طرح توسعه بندر چابهار انجام می شود.
وی گفت: در بندر شهید بهشتی چابهار برای 13 پروژه 400 میلیارد تومان از محل منابع داخلی اختصاص یافته است و در پروژه هایی هم آغاز عملیات اجرایی داریم.
راستاد اضافه کرد: امروز سرمایه گذاری بخش خصوصی در 5 پروژه به ارزش 914 میلیارد تومان آغاز می شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی شرح داد: پارت اول تجهیزات ترمینال اپراتور هندی تا پیش از سال جاری به بندر می رسد. ساخت آن تکمیل شده و در مراحل بارگیری و انتقال است.
وی اضافه کرد: ما در زمینه استفاده حداکثری از 450 میلیارد دلار صندوق توسعه تقریبا همه مناقصات را برای ناوگان دریایی و بندری انجام داده ایم.
راستاد گفت: الحاق بندر شهید بهشتی چابهار به منطقه آزاد دستاورد مهمی است. سازمان منطقه آزاد و سازمان بنادر تفکیک وظایف و مسؤولیت ها را انجام داده اند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی شرح داد: امیدواریم با سیاست هایی که در زمینه توزیع کالای اساسی در کشور وجود دارد، سهم بیشتری به بندر چابهار اختصاص یابد.
وی اضافه کرد: امروز پروژه سیلوی 100 هزار تنی با پیمانکاری قرارگاه خاتم آغاز به کار می کند و در حداقل زمان ممکن ساخته خواهد شد.
راستاد اضافه کرد: یکی از مدرن ترین پایانه های کانتینری و چند منظوره کشور در بندر چابهار داریم که یکی از مدل های پیروز اجرای بندر محسوب می شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار امیدواری کرد توسعه دسترسی پس کرانه بندر چابهار پیروز شود و شاهد توسعه همه جانبه فعالیت های دریایی و بندری در این بندر باشیم.
منبع: خبرگزاری دانشجو