سردی معده را با این روش درمان کنید

به گزارش مالکوم، یک متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه سردی معده موجب سوء هاضمه می گردد، گفت: توجه به تعدیل مزاج، رعایت رژیم غذایی مناسب و جویدن غذا به میزان کافی از موارد عمده جلوگیری از سردی معده است.

سردی معده را با این روش درمان کنید

متخصص طب ایرانی و تغذیه در پاسخ به این پرسش که نشانه های سردی معده چیست، گفت: برای هضم مناسب و کامل غذا در معده احتیاج به حرارت کافی غریزی داریم.

وی ادامه داد: اگر به دلایل مختلف این حرارات کاهش پیدا کند که عمده دلایل آن سوء مزاج سرد معده است واکنش های لازم در معده برای هضم غذا انجام نشده و معده ضعیف می گردد و موجب افزایش اشتها و به تبع آن چاقی خواهد شد. علت این امر، سبک زندگی ناسالم و پرخوری و بدخوری و بی تحرکی و مصرف زیاد سردی هاست که موجب ایجاد بلغم و سودا در معده می گردد.

این متخصص طب ایرانی گفت: اگر غلبه بلغم در معده ایجاد گردد تمایل به خوردن شیرینی، حالت تهوع، آروغ ترش، نفخ شکم، افزایش آب دهان به ویژه در زمان خواب، سفیدی زبان و رنگ صورت، سستی و بیحالی، سفیدی ادرار و عدم تشنگی و تندی نبض در فرد ایجاد می گردد.

خوش طینت اضافه نمود: اگر غلبه سودا در معده اتفاق بیفتد اشتهای زیاد و کاذب، ضعف هضم، سوزش معده به ویژه سر معده، ترشی دهان، بزرگی طحال، افکار و خیالات منفی و وسواس و گاهی یبوست برای فرد رخ می دهد.

وی علل غذایی سوء هاضمه را تندخوردن و نجویدن به مقدار کافی غذا مطرح نمود و گفت: در این حالت فرد سعی می نماید غذا را با خوردن آب و مایعاتی دیگر مثل نوشابه قورت دهد. عمده مسائل ما در هنگام غذاخوردن همین مسئله است.

این متخصص طب سنتی تأکید کرد: مصرف غذا های دیرهضم، درهم خوری، مصرف آب یخ و غذا های با طبع سرد هم موجب سوء هاضمه و سردی معده می گردد.

خوش طینت با تاکید بر اینکه در فصل تابستان بدن به مایعات بیشتر احتیاج دارد، گفت: مایعات نباید خیلی خنک باشد و دمای آن باید به مقدار آب شیر باشد. در تابستان می توان به آب، مقداری آب لیمو و عسل اضافه نمود و در چند مرحله آن را در طول روز نوشید.

وی ابراز داشت: مایعات باید در ظروف دهان گشاد باشد. نباید مایعات را با نی بنوشیم. هرچقدر دهانه ظرف گشادتر باشد و در هنگام نوشیدن لب ها تر گردد و چشم ما آب را ببیند تشنگی زودتر رفع می گردد.

این متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه سردی غذا ها دو حالت بالقوه و بالفعل دارد، گفت: بستنی و آب سرد بالفعل سرد هستند و ظاهر سرد هم دارند، اما لبنیات، گوجه و خیار، ترشی و سرکه، گوشت گوساله و گاو، انواع ماکارونی و پاستا، فست فودها، غذا های یخ زده و مانده عمدتا بالقوه سرد هستند.

خوش طینت گفت: اصلی ترین راه حل برای جلوگیری از سردی معده اصلاح مزاج است. خوردن آب و عسل به صورت ناشتا بسیار مفید است. عسل را می توان در آب جوش هم حل کرد. هر فردی مزاج خاص خود را دارد و باید در خوردن غذاها، تعدیل مزاج رعایت گردد.

وی متذکر شد: شربت جوشانده زیره کرمان، گل قند با بذر انیسون، شربت زنیان، دمنوش بابونه یا آویشن به همراه نبات یا لیموترش به درمان یاری می نماید. نعناع به صورت برگ و عرق و چای به همراه عسل توصیه می گردد؛ چون نعناع طبعی سرد دارد.

این متخصص طب ایرانی توضیح داد: ترکیب یک قسمت سیاهدانه نیم کوب شده و سه برابر عسل هر 12 ساعت یکبار به مقدار یک قاشق مرباخوری توصیه می گردد. روغن مالی شکم و معده با روغن بابونه، زیتون، کنجد و سیاهدانه نیز مفید است.

خوش طینت یادآور شد: بادکش گرم شکم و پرهیز از غذا های سنگین و دیرهضم مثل تخم مرغ سفت، گوشت گاو و گوساله، کله پاچه و حلیم هم توصیه می گردد. برترین غذا برای افراد دچار سوء هاضمه نخودآب یا همان آبگوشت خودمان بدون رب به همراه دارچین است.

منبع: فارس

منبع: فرارو
انتشار: 22 خرداد 1402 بروزرسانی: 22 خرداد 1402 گردآورنده: malcom.ir شناسه مطلب: 2175

به "سردی معده را با این روش درمان کنید" امتیاز دهید

2 کاربر به "سردی معده را با این روش درمان کنید" امتیاز داده اند | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سردی معده را با این روش درمان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید