مشارکت مردم در سلامت به معنای واقعی محقق نشده است

به گزارش مالکوم، به گزارش خبرنگاران، پژمان عقدک عصر چهارشنبه در خصوص اجتماعی کردن سلامت در اصفهان در حاشیه اجلاس مدیران شبکه های بهداشت و درمان گفت: وقتی صحبت از مشارکت مردم می گردد تنها این نیست که برای اجرای یک برنامه سلامت فراخوان دهیم که مردم حوزه سلامت را حمایت مالی نمایند.

مشارکت مردم در سلامت به معنای واقعی محقق نشده است

وی بیان داشت: معنا و مفهوم واقعی مشارکت مردمی یعنی اینکه مردم را متعهد به حضور در برنامه، پیگیری و حمایت کنیم و مردم باید از مرحله سیاست گذاری، برنامه ریزی تا پایش و اجرا و اصلاح برنامه، مشارکت داشته باشند.

مدیر مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اجتماعی کردن سلامت، مشارکت صددرصدی مردم و نهادها و ارگان های مختلف در عرصه سلامت است.

وی گفت: به عنوان مثال وقتی جهاد کشاورزی برای افزایش فراوری پروتئین اقدام می نماید باید به میزان آنتی بیوتیک، سموم، استفاده از فلزات سنگین و میزان آلاینده ها در مواد غذایی نیز توجه داشته باشد.

عقدک اضافه کرد: اینگونه نباشد که به ظاهر مواد غذایی فراوری و مردم را سیر کنیم بلکه به عوارض فراوریات روی سلامتی مردم در بلندمدت توجه گردد.

وی توضیح داد: مسئولان ارگان های دخیل در سلامت باید نگاه سلامت مدار و سلامت محور داشته باشند و اینگونه نباشد که تنها به فکر افزایش فراوریات باشند و از عوارض فراوریات غافل شوند، ادامه داد: مثلا مسئولان آموزش و پرورش باید بدانند از چه جایگاه ها برای دانش آموزان استفاده نمایند که دانش آموزان دچار مسائل عضلانی - اسکلتی نشوند و تنها با اصلاح جایگاه ها و حرکات مناسب ورزشی و تغذیه خوب می توانیم سلامتی آیندگان را بسازیم.

مدیر مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در راستای اجتماعی کردن سلامت درصدد انعقاد تفاهم نامه های متعددی با دستگاه های مختلف هستیم که در حال حاضر تفاهم نامه ای با مسکن و شهرسازی و ورزش و جوانان منعقد کردیم و امروز هم با شهرداری منعقد می گردد و به طبع به زودی با آموزش و پرورش و دیگر ارگان ها بسته می گردد.

وی بیان داشت: در اجتماعی کردن حوزه سلامت منظور ایجاد کار بین بخشی است و نباید این تفکر شکل بگیرد که وظایف خود را بر دوش دیگر دستگاه ها بیندازیم.

شروع اجتماعی کردن سلامت در اصفهان از یکسال گذشته

عقدک با اشاره به اینکه طرح اجتماعی شدن سلامت را به طور رسمی از یکسال گذشته در سطح استان شروع کردیم، گفت: طی یکسال گذشته به خوبی توانستیم این امر را بین دستگاه ها تفهیم کنیم.

وی ادامه داد: در همین راستا به دنبال راه اندازی کانون های سلامت محور در محلات هستیم ما اکنون 16 خانه سلامت در محلات داریم که باید در جهت آموزش و پیشگیری از بیماری ها گام بردارند.

مدیرمولفه های اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: به طوری که مثلا یک محله درگیر یک بیماری خاص است و در آن محله از توان افرادی که علم و آگاهی بیشتری برخوردارند میتوانند به عنوان کارشناس استفاده نمایند یا حتی در محلاتی خود ما کارشناس ارسال می کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 12 اسفند 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: malcom.ir شناسه مطلب: 80

به "مشارکت مردم در سلامت به معنای واقعی محقق نشده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشارکت مردم در سلامت به معنای واقعی محقق نشده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید